Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal Qatar 2022: België – Canada

WK voetbal Qatar 2022: België – Canada
Poll

Wordt België wereldkampioen?

NAN%
NAN%

Op het WK voetbal Qatar 2022 komt België op woensdag 23 november voor het eerst in actie. Kunnen onze zuiderburen dit kampioenschap direct overtuigen of gaat Canada voor een verrassing zorgen in deze openingswedstrijd uit Groep F? Sporttribune.nl blikt vooruit op België – Canada!

Statistieken België – Canada

Dit wordt de allereerste keer dat de voetbalelftallen van België en Canada tegenover elkaar staan. Er werden zelfs nog geen oefeninterland gespeeld tussen beide landen. De Belgen lieten in aanloop naar dit WK voetbal zien niet in grootste vorm te steken. Slechts twee van de laatste vijf duels werden in winst omgezet.

De Rode Duivels zijn mede daardoor niet langer de nummer één van de FIFA wereldranglijst. De 1-0 nederlaag tegen Nederland in de UEFA Nations League lijkt niet op zichzelf te staan, want op de vrijdag voor het WK werd er met 1-2 verloren van Egypte. Een late treffer van ex-Vitesse speler Openda kon de eerder opgelopen 0-2 achterstand niet goedmaken. Hierdoor zal België toch met wat twijfel toewerken richting de openingswedstrijd op het WK tegen Canada.

Afscheid Gouden Generatie

Het WK Qatar 2022 wordt voor België niet alleen het toernooi waarop men wil scoren, er zal ook afscheid genomen worden van een aantal spelers van de Gouden Generatie. Bondscoach Roberto Martinez bevestigde eerder deze week dat dit toernooi voor enkele spelers hun laatste zal zijn. Namen noemde hij niet, maar de verwachting is dat Qatar het laatste kunstje zal zijn voor onder meer Dries Mertens (35), Toby Alderweireld (33) en Jan Vertonghen (35).

Romelu Lukaku

Waar een aantal spelers na dit toernooi afzwaait, moet topspits Romelu Lukaku in de eerste wedstrijd tegen Canada verstek laten gaan. Martinez gaf na het duel tegen Egypte aan dat de ijzersterke aanvaller niet op tijd fit zal zijn. “Romelu Lukaku maakt vorderingen, maar zal niet tijdig fit zijn voor de eerste groepswedstrijd. Trossard zal niet meetrainen omdat hij een trap heeft gekregen. Maar hij geraakt wel fit voor de partij tegen Canada.”

Wanneer is België – Canada

De openingswedstrijd in Groep F tussen de Belgen en Canadezen zal op woensdag 23 november worden gespeeld. De aftrap wordt om 20:00 uur verricht. Plaats van handeling is het Ahmad bin Ali Stadium in Al Rayyan.

Kan België zich herpakken na de nederlagen tegen Nederland en Egypte? Piekt de Rode Duivel op tijd om toe te slaan in het snikhete Qatar? Volg het allemaal vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl en mis dus niks van de WK actie in Qatar!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie