Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2024 kwalificatie: België – Oostenrijk

EURO2024 kwalificatie: België – Oostenrijk

Voor de landen die niet deelnemen aan de Final Four in de UEFA Nations League begint deze week deel twee van de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap voetbal van 2024. België speelt daarin komend weekend tegen Oostenrijk. Kunnen onze zuiderburen drie punten pakken in poule F? Sporttribune blikt vooruit op België – Oostenrijk.

Statistieken België – Oostenrijk

Beide landen zijn tot nu toe nog ongeslagen in de kwalificatiereeks voor EURO2024. Hierdoor is het elftal uit Oostenrijk koploper in de groep, België is tweede. De Oostenrijkers speelden al twee duels en behaalden daarin zes punten door te winnen van Azerbeidzjan (4-1) en Estland (2-1).

De Belgen kwamen pas één keer in actie. Het elftal van bondscoach Domenico Tedesco won met 3-0 van Zweden dankzij een hattrick van Romelu Lukaku (Inter Milaan). PSV’er Johan Bakayoko maakte in dat duel zijn debuut en gaf zelfs de voorzet bij één van de treffers. Bakayoko is er ook tegen Oostenrijk weer bij. Aanvankelijk was hij niet geselecteerd, maar door de blessure van Kevin de Bruyne werd hij alsnog opgeroepen voor De Rode Duivels.

“Als nieuwe speler ben je altijd een beetje bang”

Johan Bakayoko: “Ik kende de grote sterren niet”

“Ik heb even geen woorden om te beschrijven hoe het voelt om bij de Belgische nationale elf te horen”, zei de PSV‘er op de Belgische tv. “Als nieuwe speler bij een ploeg ben je altijd een beetje bang. Ik kende de grote sterren niet. Maar ik heb de groep snel leren kennen als een echte familie. Iedereen is heel vriendelijk, dat is ideaal voor jonge spelers.”

Belgische bondscoach Dominico Tedesco: “Speciale selectie door Ek onder 23”

Meest verrassende namen in de Belgische selectie voor het duel tegen Oostenrijk (en Estland) zijn die van Cercle-speler Olivier Deman en Burnley-verdediger Ameen Al-Dakhil. Voor hen is het hun debuut als international, net als voor Standard-doelman Arnaud Bodart en dan toch Mike Trésor. Tedesco: “Het is een speciale selectie door het EK U23, waardoor ik spelers als Charles De Ketelaere, Zeno Debast en Romeo Lavia moet missen.” Daarnaast zijn ook Kevin de Bruyne, Amadou Onana, Leandro Trossard en Koen Casteels geblesseerd en spelen dus niet mee tegen Oostenrijk.

Wanneer is België – Oostenrijk

Het duel België – Oostenrijk uit speelronde drie van de EURO2024 kwalificatiereeks in Poule F wordt op zaterdag 17 juni gespeeld in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel. De aftrap in de Belgische hoofdstad zal om 20:45 uur worden verricht.

Kan België drie punten pakken en de leiding in de groep overnemen van Oostenrijk? Of wordt De Bruyne keihard gemist door de Rode Duivels en profiteert het Oostenrijkse elftal hiervan? Volg het vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online sportnieuwskanaal waar je warmloopt voor EURO2024!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie