Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Belgische klassieker: Club Brugge – RSC Anderlecht

Belgische klassieker: Club Brugge – RSC Anderlecht

Als zondagmiddag Feyenoord – Ajax wordt gespeeld in de Nederlandse Eredivisie zal er in België ook en topper afgewerkt worden. In de Belgische Jupiler Pro League is Club Brugge – RSC Anderlecht ook een echte klassieker. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze Belgische voetbaltopper, waarin ook behoorlijk wat Nederlandse inbreng valt te verwachten.

Historie Club Brugge – RSC Anderlecht

De grootste zege die Club Brugge ooit boekte in de competitie tegen RSCA was op 17 december 2017. Het werd toen 5–0 voor de Bruggenaren. De grootste zege die RSC Anderlecht boekte op Jan Breydel was ook 0-5, maar dat gebeurde op 29 september 1963 en dat is toch al een hele tijd terug.

Ruim een half jaar geleden speelden Club en Anderlecht ook nog tegen elkaar op Jan Breydel, de thuisbasis van Club Brugge. Begin mei eindigde die Klassieker onbeslist: 2-2. In 2020 wonnen de Bruggenaren hun thuisduel tegen RSCA met 3-0 wonnen. De laatste keer dat Anderlecht kwam zegevieren, was in mei 2018. Toen versloeg RSC Anderlecht de gastheren uit Brugge met 1-2.

Huidige vorm Club Brugge

De huidige vorm in de Belgische Pro League is niet heel erg indrukwekkend te noemen. Zo verloor Club Brugge de ploeg van coach Clement medio november nog bij KV Mechelen. De Bruggenaren verloren de match met 2-1. In de competitie wist Blauw-zwart snel te herstellen. Voorbije woensdag werd er namelijk met 1-4 gewonnen bij OH Leuven.

Huidige vorm RSC Anderlecht

RSC Anderlecht werd begin november voor de laatste maal verslagen in de Belgische Pro League. Tegen Royal Antwerp was de ploeg van coach Kompany niet opgewassen. Die wedstrijd werd met 2-0 verloren in het Bosuil Stadion. Daarna werd het nog een gelijkspel tegen KV Kortrijk 1-1. Voorbije woensdag zegevierde Anderlecht met 2-0 tegen Sint Truiden VV.

Favoriet bij Club Brugge – RSC Anderlecht

Bij de voetbalexperts die Belgische competitie volgen is Club Brugge topfavoriet in deze Belgische voetbalklassieker. Brugge – waar onder meer Ruud Vormer en Noa Lang basisspelers zijn – staat momenteel tweede, terwijl RSCA – met de Nederlandse spits Joshua Zirkzee in de gelederen – op plek vier bivakkeert.

De favorietenrol wordt aangesterkt omdat de huidige Belgische kampioen een thuiswedstrijd speelt komende zondag. Beide coaches blikken op hun clubwebsites ook vooruit op dit topduel in België.

Philippe Clement: “Anderlecht is volwassen geworden”

“Het Anderlecht dat we deze keer thuis treffen, is ouder en meer volwassen dan de ploeg die we vorig seizoen in Jan Breydel ontvingen. Maar ook onze spelers zijn rijper”, blikt coach Clement vooruit. “Uiteraard willen we zondag tegen Anderlecht winnen, maar we bekijken het match per match”, beëindigt de oefenmeester van Blauw-Zwart zijn vooruitblik.

Vincent Kompany: “Met het mes tussen de tanden spelen”

“We gaan er alles geven. We gaan voor niks minder dan een zege. Zondag zullen we met het mes tussen de tanden spelen. We kunnen laatste zijn of we kunnen eerste zijn, die match is altijd belangrijk. In zo’n match komt het aan op de vorm van de dag”, zegt de coach van Paars-wit in zijn voorbeschouwing op de Belgische Klassieker.

Wanneer is Club Brugge – RSC Anderlecht

De Jupiler Pro League Klassieker Club Brugge – RSC Anderlecht wordt op zondag 19 december gespeeld. Het duel begint om 13:30 uur al en wordt op Jan Breydel gespeeld. Volg ook het Belgische voetbal, het voetbalnieuws rondom Club Brugge en RSC Anderlecht via Sporttribune.nl: het online sportplatform dat nooit in lockdown gaat!

 

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie