Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Supercopa de España: Betis Sevilla – FC Barcelona

Supercopa de España: Betis Sevilla – FC Barcelona

In de Supercopa en España worden deze week de halve finales gespeeld. Sporttribune blikt vooruit op de wedstrijd Betis Sevilla – FC Barcelona. Wie haalt de finale en mag het komende zondag gaan opnemen tegen de winnaar van Real Madrid – Valencia?

Statistieken Betis Sevilla – FC Barcelona

In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen waren er vier overwinningen voor Barcelona. Eenmaal wist Betis Sevilla drie punten te scoren. Op 4 december 2021 werd het 0-1 voor de ploeg uit Sevilla, dat dus in Camp Nou wist te winnen van de Spaanse voetbalgrootmacht.

De laatste keer dat La Blaugrana op bezoek ging bij Betis was op 7 mei 2022. FC Barcelona wist toen de thuisnederlaag die het eerder dat seizoen had geleden recht te zetten door in Sevilla met 1-2 te winnen. Fati werd destijds de matchwinner.

Manuel Pellegrini (trainer Real Betis): “Finale halen tegen geweldig team als FC Barcelona”

Real Betis Sevilla wist vorig seizoen de beker te winnen door Valencia in de strafschoppenserie te verslaan en mag daarom meedoen aan deze Supercopa 4 teams finale. Daarna liep het echter niet altijd even vlotjes voor de club en haar trainer Manuele Pellegrini. Echter afgelopen weekend werd er in La Liga wel gewonnen en dat geeft de burger moed.“We gaan met een zege op Rayo Vallecano het vliegtuig in. Het was heel belangrijk om er drie te scoren in de competitie, want die drie punten geven zelfvertrouwen voor de Supercup wedstrijd tegen Barcelona. Nu gaan we naar Saudi-Arabië om te proberen de finale te halen. En dat moet dan gebeuren tegen het geweldige team van FC Barcelona.”

Xavi Hernandez (trainer FC Barcelona): “Enorme boost richting Supercopa”

Voor FC Barcelona trainer Xavi Hernandez komt het duel tegen Real Betis precies op het juiste moment. Afgelopen weekend werd Atletico Madrid namelijk verslagen en dat geeft zijn selectie een flinke boost. Enige nadeel is volgens de oefenmeester de keuze van de Spaanse bond om in Saudi-Arabië te gaan spelen. En na het WK in Qatar is zo’n lange trip niet echt gewenst. “Ik heb meerdere keren met Barcelona ver moeten reizen in drukke tijden We zullen ons moeten aanpassen. We moeten ons weer op het veld laten zien en winnen van Real Betis.”

Finale

Xavi sluit echter wel positief af en rekent erop dat Barça een grote kans maakt om de finale te halen: “Ook voor ons geldt dat de overwinning op Atletico Madrid een flinke opsteker is richting dit duel. Het zijn niet alleen drie punten, het is een enorme morele boost voor de halve finale en misschien wel de finale van de Supercopa.”

Wanneer is Betis Sevilla – FC Barcelona

De halve finale wedstrijd om de Supercopa de España wordt op donderdag 12 januari gespeeld in het King Fahd International Stadium gelegen in de Saudi-Arabische stad Riyadh. Het duel begint om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Volg al het nieuws over de Spaanse Supercup, Real Betis Sevilla en natuurlijk FC Barcelona vanaf de eerste rij via je eigen online voetbalnieuwskanaal: Sporttribune.nl. Neem dagelijks plaats op je stadionstoeltje en lees elke dag een voorbeschouwing!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie