Momenteel jij en 295 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Engelse FA Cup: Brighton – Liverpool

Engelse FA Cup: Brighton – Liverpool

In de Engelse FA Cup speelt Liverpool zondag een uitwedstrijd bij Brighton. Liverpool is de club van Oranje international Cody Gakpo en Virgil van Dijk. Die laatste is er komende zondag niet bij vanwege een blessure, Gakpo zal normaal gesproken wel in actie komen. Sporttribune.nl blikt vooruit op Brighton – Liverpool.

Statistieken Brighton – Liverpool

In de FA Cup zijn we aanbeland in de zestiende finales. Na de kraker Manchester City – Arsenal – gewonnen door City dankzij een goal van onze landgenoot Nathan Aké – is het nu de beurt aan Liverpool. De regerend landskampioen heeft uitgesproken ook in de FA Cup te willen schitteren. Het zal daarvoor moeten afrekenen met Brighton, een ploeg die dit seizoen al meerdere keren topclubs in Engeland wist te verrassen.

Jurgen Klopp moet nog knopen doorhakken

Virgil van Dijk is niet de enige afwezige bij Liverpool als er zondagmiddag tegen Brighton & Hove Albion wordt afgetrapt. Trainer Jurgen Klopp mist ook Luis Diaz, Roberto Firmino, Diogo Jota en Arthur Melo. Fabio Carvalho en Nathaniel Phillips zijn twijfelgevallen. Gevraagd naar zijn selectieplannen, zei Klopp vrijdag tegen verslaggevers: “We hebben deze beslissingen nog niet genomen. We hebben nu een lange trainingsweek – en na de wedstrijd weer – en dat is iets wat we altijd gebruiken en iedereen kan komen opdagen.

“Laten zien bij Brighton dat het begrepen hebben”

“Als de jongens die nu in goede vorm aan de wedstrijden begonnen, er weer uit moeten gaan omdat er spelers terugkeren van een blessure, dan beginnen ze opnieuw met puzzelen voor de ideale opstelling. Zoals ik al zei, wie klaar is om te verdedigen is meer dan welkom in het team. Voorin hebben we opties genoeg, maar verder zullen we allemaal een stapje harder moeten lopen om resultaten te behalen. De jongens zagen eruit alsof ze het begrepen toen ik dat zei en nu moeten ze dat laten zien op het veld bij Brighton.”

Wanneer is Brighton – Liverpool

De FA Cup wedstrijd Brighton & Hove Albion – Liverpool wordt gespeeld op zondag 29 januari in het Amex Stadium te Brighton. Het duel begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Coote. Mocht het in een gelijkspel eindigen dan volgt er een tweede duel dat bij Liverpool zal worden gehouden.

Volg al het voetbalnieuws uit binnen- en buitenland vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en lees dagelijks voorbeschouwingen over onder meer de FA Cup, Brighton en Liverpool FC.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie