Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Bundesliga kraker: Bayer Leverkusen – Bayern München

Bundesliga kraker: Bayer Leverkusen – Bayern München

In de Duitse voetbalcompetitie staat aanstaande zondag een regelrechte topper op het programma. In de achtste speelronde treffen koploper Bayern München en nummer twee Bayer ’04 Leverkusen elkaar. Beide clubs hebben 16 punten behaald in de eerste zeven wedstrijden. Wie grijpt de macht na deze Bundesliga kraker? Sporttribune.nl blikt vooruit Bayer Leverkusen – Bayern München. 

Statistieken Bayer Leverkusen – Bayern München

De laatste vijf keer dat deze topper op de agenda stond eindigde het onderlinge duel in vier gevallen in winst voor de bezoekers uit Beieren. Eén keer was thuisploeg Leverkusen de beste.

Op 20 april van dit jaar troffen beide teams elkaar in München. Het werd toen 2-0 voor de regerend Duitse kampioen. Op 19 december 2020 ontving Leverkusen voor het laatst Bayern. Ook toen bleven ze met lege handen achter. De bezoekers zegevierden met 1-2.

Favoriet bij Bayer Leverkusen – Bayern München

Koploper Bayern München is duidelijk favoriet bij dit duel. Ook al spelen ze uit en doet Leverkusen het tot nu toe fantastisch. De thuisploeg met onder meer onze landgenoten Mitchel Bakker, Timothy Fosu-Mensah, Daley Sinkgraven en Jeremie Frimpong won alle vijf voorgaande duels, inclusief de Europa League ontmoetingen tegen Celtic en Ferencvaros.

Bayern was ook aan een goede reeks bezig. Het was negen duels ongeslagen alvorens Frankfurt in de vorige competitieronde van Die Rekordmeister wist te winnen.

Blessures en schorsingen

Bij Leverkusen hoef je zondag niet te zoeken naar de Nederlanders Mitchell Bakker en Timothy Fosu-Mensah. Beiden zijn geblesseerd. Fosu-Mensah is waarschijnlijk zelfs voor lange tijd uitgeschakeld. Hij scheurde op 1 augustus van dit jaar zijn kruisband af.

Bayern München reist af naar Leverkusen zonder Sven Ulreich. De 33-jarige doelman scheurde op 20 september de binnenband van zijn knie en is tot minstens eind oktober lid van de lappenmand. De Fransman Benjamin Pavard mist te Bundesliga topper door een schorsing. Hij kreeg in het duel tegen Frankfurt een rode kaart.

Bayern München coach Julian Nagelsmann: “Extra gemotiveerd om knalprestatie neer te zetten”

Bayern coach Julian Nagelsmann kreeg een tik te verwerken in de vorige speelronde, maar gaat niet bij de pakken neerzitten. Sterker nog: de nederlaag wordt gebruikt om de spelers op te peppen voor de clash met Bayer 04 Leverkusen. “Voor de interlandbreak verloren we Eintracht Frankfurt. Dat deed pijn. Elke nederlaag doet zeer, maar deze was te voorkomen. Daarom zijn we nu extra gemotiveerd om tegen Leverkusen een knalprestatie neer te zetten.”

“Belangrijk, maar niet beslissend”

Nagelsmann wil dus dolgraag een goed resultaat neerzetten in Leverkusen, maar geeft ook aan dat de uitslag niet bepalend zal zijn voor de titel: “Het wordt een belangrijke wedstrijd voor ons, maar hij zal in geen geval beslissend zijn voor de rest van de competitie. We zijn pas net begonnen en er volgen nog zoveel belangrijke wedstrijden. Natuurlijk is het wel fijn om direct je slag te slaan en voorsprong te nemen op al je concurrenten.”

Wanneer is Bayer Leverkusen – Bayern München

De Bundesliga kraker Bayer Leverkusen – Bayern München wordt op zondag 17 oktober om 15:30 uur gespeeld in de Bay Arena gelegen in de Duitse stad Leverkusen. Volg al het voetbalnieuws rondom de Bundesliga, Bayer Leverkusen en Bayern München vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie