Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Bundesliga kraker: Bayern München – Borussia Dortmund

Bundesliga kraker: Bayern München – Borussia Dortmund

In de Duitse Bundesliga wordt zaterdagavond de competitie kraker Bayern München – Borussia Dortmund gespeeld. Dortmund is koploper en Bayern staat tweede. Om de titelstrijd spannend te houden, moet Bayern eigenlijk winnen van Borussia. Winnen de bezoekers uit Dortmund? Dan lijkt de titelstrijd gelopen. Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken Bayern München – Borussia Dortmund

De duels tussen de twee Duitse grootmachten staan altijd garant voor spanning, sensatie en verrassende uitslagen. Zo ook eerder dit seizoen toen Bayern op bezoek ging bij de geel-zwarten uit Dortmund. Dat duel eindigde uiteindelijk in 2-2. Matthijs de Ligt stond bij Bayern in de basis, Donyell Malen bij Dortmund.

Bayern nam in de eerste helft een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Goretzka (33e minuut). Dit was ook de ruststand. Na de pauze maakte Sane er zelfs 0-2 van en leek het duel beslist. Moukoko bracht de spanning echter terug door in de 74 minuut 1-2 te maken. De gelijkmaker van Modeste viel in de vijfde minuut van de blessuretijd.

Thomas Tuchel: “De belangrijkste wedstrijd in het Duitse voetbal”

Bayern München stuurde onlangs trainer Julian Nagelsmann de laan uit en nam Thomas Tuchel aan als nieuwe coach voor Die Rekordmeister. De ex-trainer van Chelsea wordt zaterdag voor de leeuwen gegooid met de wedstrijd tegen de grootste titelrivaal van Bayern. “Een grotere uitdaging dan Dortmund om mee te beginnen is er niet. Dit is de belangrijkste wedstrijd in het Duitse voetbal. En de stand op de ranglijst geeft hier nog eens een extra dimensie aan”, zo zegt trainer Tuchel in zijn voorbeschouwing.

“Eén van de beste clubs ter wereld”

De nieuwe trainer van onze landgenoten Mathijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Daley Blind wil de lat hoog gaan leggen. “Dit is een van de beste clubs ter wereld, winnen zit in het DNA van Bayern München. De club heeft één van de beste en meest getalenteerde selecties van Europa samengesteld. Met deze ploeg kan je alles winnen en daarom ben ik ook hier, om alle prijzen te winnen”, zegt trainer Tuchel overtuigend.

Edin Terzic: “We hebben moed nodig tegen Bayern”

Borussia Dortmund staat op de eerste plaats van de Bundesliga en trainer Edin Terzic is van plan om ook na de ontmoeting met Bayern München nog koploper te zijn. “Wij moeten als winnaars het veld verlaten. We zullen niet alleen een goede en gedisciplineerde tactische prestatie nodig hebben; we zullen ook moed nodig hebben. Dat heb je vooral tegen Bayern nodig”, zo zegt de trainer van de Nederlandse aanvaller Donyell Malen op het clubkanaal.

“We moeten efficiënt zijn”

De trainer van Die Borussen vervolgt: “We moeten efficiënt zijn. Een statistiek is dat Bayern München nummer één is in termen van verwachte doelpunten en wij zijn nummer twee – maar we zijn nog steeds werelden van elkaar verwijderd in termen van gescoorde doelpunten”, aldus trainer Terzic tot besluit.

Wanneer is Bayern München – Borussia Dortmund

De Bundesliga kraker Bayern München – Borussia Dortmund wordt op zaterdag 1 april gespeeld. De Duitse voetbaltopper begint om 18:45 uur en wordt gespeeld in de Allianz Arena in München.

Volg al het internationale en nationale voetbalnieuws vanaf de eerste rij op de Sporttribune.nl en lees alles over de topwedstrijd van Bayern München, Borussia Dortmund en alle andere topclubs in Europa.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie