Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Cambuur Leeuwarden – AZ Alkmaar

Eredivisie: Cambuur Leeuwarden – AZ Alkmaar

In de vierde speelronde van de Eredivisie wordt afgesloten met het duel Cambuur Leeuwarden – AZ Alkmaar. De bezoekers plaatsten zich afgelopen donderdag moeiteloos voor de groepsfase van de Conference League. Cambuur kon zich in alle rust voorbereiden op dit duel, want dat had geen midweekse verplichtingen. Sporttribune blikt vooruit op Cambuur – AZ.

Statistieken Cambuur Leeuwarden – AZ Alkmaar

De Head to Head statistieken zien we de twee wedstrijden van afgelopen seizoen prominent bovenaan staan. Het valt direct op dat de club uit Leeuwarden in Alkmaar een punt wist te pakken. Het duel in het AFAS stadion eindigde in een 0-0 gelijkspel.

De wedstrijd in Leeuwarden leverde AZ wel drie punten op. De thuisploeg verloor met 1-3 dankzij goals van Dani de Wit, Owen Wijndal (beiden eerste helft) en Jordy Clasie. De eretreffer namens Cambuur kwam op naam van Uldrikis, maar dat was er eentje die slechts telde voor de statistieken.

Henk de Jong (trainer Cambuur): “Het is volle bak als AZ komt”

In Leeuwarden hebben ze goede hoop op een goede afloop in de confrontatie tegen AZ. “Normaal zijn ze beter dan ons, maar we gaan het zondag zien. De vakanties zijn over, dus het is volle bak als AZ komt. Als we er met zijn allen achter gaan staan, dan kunnen we een heel eind komen.”

Pascal Jansen (trainer AZ): “Cambuur uit is een interessant duel”

AZ reisde midweeks af naar Portugal om tegen Gil Vicente te spelen en wist daar het ticket voor de UEFA Conference League definitief veilig te stellen. Volgens AZ trainer Pascal Jansen is de omschakeling naar Cambuur niet lastig. “We zitten er goed in en hebben zin in elke wedstrijd. Cambuur uit is een interessant duel”, zo analyseert Jansen. “Cambuur is ook vorig seizoen al gebleken een prima voetballende ploeg te zijn met een goed spelidee.”

Wanneer is Cambuur Leeuwarden – AZ Alkmaar

De Eredivisie wedstrijd Cambuur Leeuwarden – AZ Alkmaar wordt op zondag 29 augustus om 16:45 uur gespeeld in Leeuwarden. Volg al het voetbalnieuws over de Nederlandse Eredivisie, Cambuur en AZ vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie