Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Topaffiche kwartfinales UEFA Champions League: Chelsea – Real Madrid

Topaffiche kwartfinales UEFA Champions League: Chelsea – Real Madrid
Poll

Wie gaat er door naar de halve finale?

11%
89%

Het had net zo goed de finale kunnen zijn: Chelsea – Real Madrid. De winnaar van vorig seizoen, Chelsea, tegen de Spaanse topfavoriet van dit seizoen: Real Madrid. Maar dit keer is het geen finale. Beide clubs treffen elkaar komende woensdag al in de kwartfinales van de Champions League. Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Chelsea – Real Madrid

De laatste keer dat Chelsea en Real de degens kruisten was in het seizoen 2020 – 2021. Minder dan een jaar geleden dus. Beide clubs speelden toen in de halve eindstrijd van de Champions League tegen elkaar, nu ontmoeten de twee voetbalgrootmachten elkaar dus al een stationnetje eerder.

Het tweeluik van vorig seizoen eindigde in een triomf voor Chelsea, dat later ook de finale winnend zou afsluiten. In Madrid werd het 1-1, waarna de ploeg uit Londen op Stamford Bridge de finaleplaats veilig stelde: 1-1. Beide duels werden toen zonder publiek gespeeld vanwege de COVID-19 maatregelen.

Romelu Lukaku: 50 optredens voor Chelsea

De Belgische topspits Romelu Lukaku heeft nog weinig plezier beleefd aan zijn overgang van Inter Milan naar Chelsea, maar de goaltjesdief speelde afgelopen weekend in de 5-0 gewonnen Premier League wedstrijd tegen Brentford wel zijn 50ste wedstrijd in het shirt van The Blues. Of de Champions League kraker tegen Real Madrid zijn 51ste wordt, is de vraag, want de Belg staat niet meer elke wedstrijd in de basis-elf van de Londense club.

Real Madrid nog altijd in topvorm

De bezoekers uit de Spaanse hoofdstad verkeren al het heel seizoen in topvorm. Los Blancos verloor op 20 maart wel de topper tegen FC Barcelona met 0-4, maar desondanks staat Real nog altijd ruim aan kop in La Liga Santander.

De Koninklijke behield de ruime voorsprong op de aartsrivaal door afgelopen weekeinde Celta de Vigo met 1-2 te verslaan. Hierdoor heeft Real nog altijd twaalf punten voorsprong op Barça, dat inmiddels wel weer tweede staat in de Spaanse voetbalcompetitie.

Federico Valverde: “We genieten heel even van de zege op Celta, maar gaan ons snel klaarmaken voor Chelsea.”

Real spelers Federico Valverde verklaarde na afloop van de wedstrijd tegen Celta dat ze verwacht hadden dat het een lastige uitwedstrijd ging worden, maar dat Real op tijd weer fit zal zijn om de strijd met Chelsea aan te gaan. Valverde: “We genieten heel even van deze overwinning bij Celta, maar zullen ons al snel klaar gaan maken voor de wedstrijd tegen Chelsea.”

Wanneer is Chelsea – Real Madrid

De UEFA Champions League kwartfinale Chelsea – Real Madrid is op woensdag 6 april. Deze heenwedstrijd op Stamford Bridge begint om 21:00 uur. Volg al het voetbalnieuws over de UEFA Champions League, Chelsea en Real Madrid vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl.

Doe mee aan de poll en kijk of jij de juiste winnaar kan voorspellen voor deze heenwedstrijd in de kwartfinales van de UEFA Champions League, seizoen 2021 – 2022.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie