Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: FC Barcelona wacht monsterklus in Parijs

Champions League: FC Barcelona wacht monsterklus in Parijs

Woensdagavond Champions League: FC Barcelona speelt uit bij Paris Saint Germain en gaat proberen een onmogelijke 1-4 achterstand goed te maken. In 2017 haalde Barça al eens een dergelijke stunt uit door na de 4-0 nederlaag tegen PSG thuis met 6-1 te winnen. De opdracht is nu echter nog lastiger, want Paris Saint Germain speelt thuis. Kan Ronald Koeman nogmaals een Remontada uithalen of valt ditmaal het doek in Parijs? 

Mauricio Pochettino: “Er kan maar één ploeg winnen”

Bij Paris Saint Germain zijn ze er nog niet helemaal gerust op. La Remontada is ook daar nog niet vergeten. Coach Mauricio Pochettino: “We willen absoluut winnen van Barcelona. Wij horen thuis in het Champions League toernooi. Zij ook, maar er kan er maar één winnen.”

Ronald Koeman: “Kans klein dat we doorgaan”

FC Barcelona staat dus opnieuw voor een loodzware opgave. Coach Ronald Koeman heeft er dan ook weinig vertrouwen in dat het ditmaal weer via een Houdini-act kan ontsnappen aan uitschakeling in de Champions League: “Als je thuis met 1-4 verliest, is de kans natuurlijk heel klein dat je nog doorgaat.

Champions League: FC Barcelona al uitgeschakeld?

De oefenmeester gooit echter niet nu al de handdoek. Hij geeft aan dat het elftal er alles aan wil doen om de achterstand op PSG ongedaan te maken: “We hebben nog steeds fantastische spelers en we kunnen iedereen verslaan. Maar PSG heeft laten zien dat het een completer team heeft dan wij. We wisten dat dit kon gebeuren, want PSG heeft een ervaren en heel goede ploeg, die op veel punten een stuk verder is dan wij.”

Transfernieuws

Dan is er ook nog transfernieuws vanuit Parijs en dat betreft een jonge Nederlander: Xavi Simons. De 17-jarige talentvolle middenvelder genoot zijn opleiding bij FC Barcelona, maar verkaste afgelopen zomer naar de Franse hoofdstad. Paris Saint-Germain is momenteel in gesprek met Xavi Simons over het verlengen van zijn contract.

De jonge Nederlander met opvallende haardos zit steeds vaker bij de wedstrijdselectie en debuteerde enkele weken geleden voor de hoofdmacht in de Coupe de France tegen Caen (1-0). De ontwikkeling van Simons stemt PSG volgens diverse media dusdanig tevreden dat technisch directeur Leonardo de onderhandelingen met het kamp-Simons inmiddels al is gestart.

Xavi Simons: “Ik hoop dat ik vaker mag spelen”

Simons heeft het zelf enorm naar zijn zin, dus de verwachting is dat hij snel zijn handtekening zal zetten. Simons straalde na zijn debuut in hoofdmacht van oor tot oor en sprak toen al de hoop uit langer in Parijs te verblijven: “Ik hoop dat ik de komende tijd nog vaker mag spelen en er meer van dit soort momenten zullen volgen. Ik ben erg gelukkig en emotioneel. Het team speelde goed en we zijn blij dat we in de volgende ronde van het bekertoernooi zitten”, zo vertelde hij na zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen Caen.

Mbappé en Neymar

De Braziliaanse directeur praat ondertussen ook met Kylian Mbappé en Neymar, wiens contracten medio 2022 aflopen, Paris Saint Germain heeft ook met deze twee sterkhouders nog geen overeenkomst bereikt, maar hoopt dat snel na het duel tegen FC Barcelona wel te kunnen doen.

Champions League – achtste finales

Paris Saint Germain – FC Barcelona,
Aanvangstijdstip 21:00 uur

Locatie: Parc des Princes (Parijs) 

Volg al het nieuws rondom Champions League: FC Barcelona en Paris Saint Germain via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie