Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: halve finales Real Madrid – Chelsea en PSG – Manchester City

Champions League: halve finales Real Madrid – Chelsea en PSG – Manchester City

Deze week spelen Real Madrid, Chelsea, Manchester City en Paris Saint Germain in de Champions League halve finales. Er zijn nog slechts vier kanshebbers voor de titel van 2021. Real Madrid en Manchester City lijken op voorhand de meeste kans te maken, terwijl PSG als finalist van vorig seizoen ook niet uitgevlakt mag worden. Chelsea is de grote underdog in dit geweld. 

Champions League halve finales

De Champions League halve finale gaat over twee wedstrijden. Dinsdag 27 en woensdag 28 april worden de heenwedstrijden afgewerkt. Op dinsdag 4 en woensdag 5 mei volgen de returns. De winnaars plaatsen zich voor de eindstrijd op zaterdag 29 mei in Istanbul.

Real Madrid – Chelsea

Real Madrid – Chelsea is dinsdag de eerste van de twee Champions League halve finales. De Spaanse kampioen speelt thuis en is dus favoriet, maar dat is niet de enige reden dat Real getipt wordt als finalist. De Koninklijke uit Madrid rekende dit seizoen al af met ploegen als Liverpool en Atalanta Bergamo. Bovendien is tegenstander Chelsea niet direct de ploeg die de kenners bij de laatste vier had verwacht. De wedstrijd in het Estadio Alfredo Di Stefano staat onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie, die vorige week ook hoorde dat hij naar het EK mag.

Zinedine Zidane: “Focus op dinsdag”

Real Madrid laat in de Spaanse competitie geregeld punten liggen. Ook dit weekeinde moest het weer genoegen nemen met een gelijkspel. Thuis tegen Real Betis bleef het 0-0. Real-coach Zinedine Zidane is echter niet ongerust dat hij dinsdag tegen Chelsea ook misgaat: “Wij concentreren ons nu op de wedstrijd van dinsdag, waarin we ook weer kunnen beschikken over Kroos en Mendy”, vertelt Zidane tegen de Spaanse sportpers.

Paris Saint Germain – Manchester City 

In de tweede Champions League halve finale staan Paris Saint Germain en Manchester City tegenover elkaar. Twee absolute topploegen die beide niet zouden misstaan in de finale van 2021. PSG stond vorig seizoen al in die finale, maar verloor die met 0-1 van Bayern München. De ploeg uit Parijs schudde de Duitse kampioen in de vorige ronde al van zich af. Manchester City versloeg in de kwartfinales een andere Duitse ploeg: Borussia Dortmund werd uitgeschakeld voor de koploper in de Engelse Premier League.

Josep Guardiola: “Naar Parijs met maar één doel: de finale”

Manchester City komt met winst in de League Cup op zak naar Parijs. City-coach Josep Guardiola is dan ook vol zelfvertrouwen op zoek naar de trebble. “Het is pas de tweede keer in de clubgeschiedenis dat City in de halve finale van de Champions League staat, maar we gaan naar Parijs met maar één doel: de finale!”

Champions League halve finales wedstrijdschema

Dinsdag 27 april trappen Real Madrid en Chelsea de Champions League halve finale af in de Spaanse hoofdstad. Dat duel begint om 21:00 uur. Op woensdag 28 april volgen Paris St. Germain en Manchester City met hun Champions League halve finale duel in het Parc des Princes. Ook in Parijs wordt er om exact 21:00 uur afgetrapt.

Volg al het voetbalnieuws over Real Madrid, Chelsea, Paris Saint Germain, Manchester City en de Champions League halve finale via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie