Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: PSV – Benfica

Champions League: PSV – Benfica

Het Philips Stadion in Eindhoven is dinsdagavond het decor voor een voorstelling tussen PSV en Benfica. Inzet: Een plekje in de groepsfase van de UEFA Champions League. De Portugezen zijn bij de start van PSV – Benfica in het voordeel. Zij wonnen vorige week in eigen huis met 2-1 van de Eindhovense formatie. Kan deze scheve situatie worden rechtgezet? Sporttribune.nl blikt vooruit op de nu al cruciale wedstrijd PSV – Benfica. 

Historie PSV – Benfica

De Head 2 Head historie is kort. Sinds PSV in 1988 de Europa Cup 1 finale van Benfica won, speelden beide teams zes keer tegen elkaar. Tweemaal voor de Champions League (1998), tweemaal voor de Europa League (2011), één keer vriendschappelijk (2012) en de heenwedstrijd van vorige week (2-1) winst voor Benfica.

PSV wist maar één keer te winnen van de komende tegenstander. Dat was het vriendschappelijke duel uit 2011. Alle wedstrijden waarin het er om ging, werden door Benfica gewonnen. Daar moet (hopelijk) dinsdag verandering in komen, anders is het Champions League seizoen al voorbij voor PSV. De Eindhovenaren gaan dan naar de Europa League.

Favoriet PSV – Benfica

Voor de meeste voetbalexperts is het wel duidelijk: PSV maakt een goede kans om te winnen. Toch heeft Benfica de betere papieren. Ze staan 2-1 voor en PSV wint moeilijk van de ploeg van trainer Jorge Jesus. De reden dat PSV toch favoriet is, is helder: PSV heeft een dik thuisvoordeel.

Ook de huidige vorm speelt een rol in de favorietenstatus. PSV speelt uitstekend in het begin van dit seizoen en laat tot nu toe nog nergens steken liggen. Op de wedstrijd in Lissabon na werden alle duels in het huidige seizoen winnend afgesloten. Dit geldt overigens ook voor Benfica. Dat speelde tot nu toe twee competitiewedstrijden en won beide keren. Het versloeg Spartak Moskou in de vorige CL-voorronde en was dus vorige week ook te sterk voor PSV.

Blessures en schorsingen

Bij PSV is eigenlijk iedereen fit. Alleen Max Romero (knie) en Ledezma (kruisband) ontbreken.  Mo Ihattaren is disciplinair geschorst en zal naar verwachting niet meer voor PSV uitkomen.

En bij Benfica ontbreekt nog altijd de Belgische international Jan Vertonghen. De 34-jarige centrale verdediger kampt met een slepende spierblessure. Andere afwezigen bij de Portugese formatie zijn: Ferro, Rodrigo Pinho en Haris Seferovic.

PSV-trainer Roger Schmidt: “Het maakt niet uit of we favoriet zijn”

“Benfica is een heel goed team, met veel individuele kwaliteiten aan boord. In balbezit hebben ze bijna altijd oplossing. We moeten hen van de goal af zien te houden en goed verdedigen als team. We zijn daar klaar voor en willen de groepsfase van de Champions League halen. We moesten in de vorige wedstrijden in Europees verband ook een hoog niveau halen en nu wederom. De kracht van beide teams is aanvallend voetbal en wij geloven in onszelf. Of we favoriet zijn of niet, maakt me niet uit. Die discussie laat ik aan de buitenwacht. Alle tegenstanders zijn nu moeilijk. We verwachten morgen ook een zware kluif, maar we hebben vertrouwen in onze kwaliteiten. Zeker met de steun van onze eigen fans.”

Wanneer is PSV – Benfica

De return in de play-offs van de UEFA Champions League PSV – Benfica is op dinsdag 24 augustus en wordt gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Enkele uren later weten we of PSV erin geslaagd is de groepsfase te bereiken.

Volg al het nieuws rondom de Champions League, PSV, Benfica en het (inter)nationale voetbal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie