Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Community Shield 2022: Liverpool – Manchester City

Community Shield 2022: Liverpool – Manchester City

In Nederland hebben we de topper in de Johan Cruijff Schaal, maar de Supercup in Engeland mag er ook zijn. De Community Shield 2022, zoals de Engelse Supercup heet, gaat dit keer tussen Liverpool en Manchester City. Sporttribune.nl blikt vooruit op de megakraker tussen de twee Premier League topclubs: Liverpool – Manchester City.

Statistieken Liverpool – Manchester City

Beide clubs wisten er vorig seizoen een spannende competitie van te maken. Uiteindelijk was het Manchester City dat feest mocht vieren. Op een zeldzaam spannende slotdag is de club uit Manchester kampioen geworden van de Engelse Premier League. De City-fans zagen de titel al naar concurrent Liverpool gaan toen ze 0-2 achter kwamen, maar door een ongekende comeback sleepte Manchester tegen Aston Villa de landstitel binnen: 3-2.

Liverpool pakte vorig seizoen beide Engelse bekertoernooien. De EFL Cup 2022 en de FA Cup 2022. Die laatste werd gewonnen door winst op Chelsea, dat op dat moment nog titelverdediger was in de UEFA Champions League. Liverpool won na een doelpuntloze wedstrijd en verlenging met strafschoppen.

Jurgen Klopp: “Het wordt een interessant duel tegen Manchester City”

Voor de Duitse Liverpool trainer Jurgen Klopp is de Community Shield 2022 meer dan een lekker voorafje. Hij wil zijn selectie graag aan het werk zien tegen een topploeg als Manchester City. “Het wordt een interessante wedstrijd tegen Manchester City. Het zal dit seizoen echt moeilijk worden voor onze tegenstanders om van ons te winnen”, zegt een zelfverzekerde trainer van The Reds aan de vooravond van het duel tegen de regerend landskampioen van Engeland.

Josep Guardiola: “Liverpool voetbalt op een agressieve manier”

Ook Manchester City-trainer Josep Guardiola kijkt uit naar de wedstrijd tegen Liverpool. “Het wordt een geweldige wedstrijd. We zien Liverpool iedere week spelen en weten wat ze doen, hoe ze kansen creëren. Het team van Klopp voetbalt altijd op een positieve en agressieve manier. Ze willen altijd scoren. Op dat gebied probeer ik hem te imiteren. Er is wederzijds respect, maar we zijn geen vrienden zeker op het veld niet.”

Wanneer is Liverpool – Manchester City

De Community Shield 2022 Liverpool – Manchester City wordt op zaterdag 30 juli om 18:00 uur gespeeld in het King Power Stadion te Leicester. Wie pakt de eerste prijs van het nieuwe seizoen in de Engelse Premier League? Volg het vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl en ontdek wie de opvolger wordt van Leicester City als winnaar van dit heerlijke voorafje aan het nieuwe voetbalseizoen 2022 – 2023!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie