Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Conferencde League topper: Vitesse – Tottenham Hotspur

Conferencde League topper: Vitesse – Tottenham Hotspur

Voor Vitesse Arnhem staat er komende donderdag een serieuze topper op het programma. In de Europe Conference League ontvangt de Gelderse formatie de Engelse topclub Tottenham Hotspur. Sporttribune.nl blikt vooruit op de groepswedstrijd van donderdag 21 oktober: Vitesse – Tottenham Hotspur.

Statistieken Vitesse – Tottenham Hotspur

Deze wedstrijd tussen Premier League club Tottenham Hotspur en Eredivisieclub Vitesse is de eerste ontmoeting tussen beide ploegen. Er zijn dus geen Head 2 Head statistieken. Wel kunnen we kijken naar de huidige vorm.

Vitesse speelde in de afgelopen vijf wedstrijden wisselvallig. Het won drie keer, speelde eenmaal gelijk en leed één nederlaag. De overwinningen waren op FC Groningen (0-1), Feyenoord (2-1) en in de Gelderse derby tegen N.E.C. (0-1). Tegen Fortuna Sittard werd gelijkgespeeld, terwijl in de vorige Conference League wedstrijd het Franse Stade Rennes net iets te sterk bleek voor de Arnhemmers. Zij brachten Vitesse die ene nederlaag uit dit rijtje toe. Het werd 1-2 voor de Ligue 1 formatie.

Tottenham Hotspur heeft in de afgelopen vijf duels ook wisselvallig geacteerd, maar in de laatste drie wedstrijden boekte het drie overwinningen. De topvorm lijkt er dus aan te komen bij The Spurs. Mede dankzij een uitstekend spelende Steven Bergwijn won Tottenham achtereenvolgens van Mura (5-1), Aston Villa (2-1) en Newcastle United (2-3). Van Arsenal werd eerder met 3-1 verloren en in de EFL Cup was er een verlenging nodig om Wolverhampton Wanderers uit te schakelen (2-3). Opvallend aan deze reeks is dat The Spurs niet één keer de nul wisten te houden.

Blessures en schorsingen

Bij Vitesse ontbreekt alleen doelman Daan Reiziger door een blessure. De Arnhemmers missen daarnaast Oussama Tannane, de vedette van Vitesse is door de club geschorst vanwege ‘wangedrag’.

Tottenham Hotspur komt vanuit Londen naar Nederland zonder Ryan Sessegnon. Hij kreeg vorige maand een dreun te verwerken en is nog altijd niet in staat om op hoog niveau te voetballen. Heung-min Son ontbreekt vanwege interlandverplichtingen met Zuid-Korea.

Thomas Letsch: “Kwaliteit Conference League ligt hoog”

“Ik schat dat wij in één van de zwaarste poules zitten. Tottenham Hotspur speelde bijvoorbeeld twee jaar geleden nog de finale van de Champions League, een podium waarop Stade Rennes vorig seizoen ook acteerde. Maar tegelijkertijd zijn deze tegenstanders ook de reden waarom we zo graag Europees voetbal willen spelen. Zo zie je ook maar dat de Conference League niet zomaar het derde toernooi van Europa is, maar dat de kwaliteit van de deelnemers echt hoog ligt.”

Tottenham favoriet

“Het is speciaal om tegen topploegen te spelen. Tottenham is natuurlijk favoriet tegen ons. Maar wij gaan de punten niet cadeau geven. We zijn trots dat we Europees mogen spelen en dat Nederland daarvoor vijf ploegen in de Europese toernooien heeft. Die plek gaan we verdedigen en proberen om deze groepsfase, in een lastige maar mooie poule, te overleven.”

Wanneer is Vitesse Arnhem – Tottenham Hotspur

De Europe Conference League wedstrijd Vitesse Arnhem – Tottenham Hotspur wordt op donderdag 21 oktober gespeeld. Het duel zal vanaf 18:45 uur worden afgewerkt in de Gelredome. Wat wordt de uitslag van deze topper? Volg dit duel, al het andere voetbalnieuws over Vitesse, Tottenham Hotspur en de Europe Conference League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie