Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Conference League: Fiorentina – FC Twente

Conference League: Fiorentina – FC Twente

Een zware loting voor FC Twente in de play-offs van de UEFA Conference League. De voetbalclub uit Enschede speelt een dubbele wedstrijd tegen het Italiaanse Fiorentina. Twente speelt eerst uit en daarna in de eigen Grolsch Veste. Sporttribune.nl blikt vooruit op Fiorentina – FC Twente.

Statistieken Fiorentina – FC Twente

De beide clubs stonden nog niet eerder tegenover elkaar op een voetbalveld in een officieel duel. Fiorentina heeft een rijke Europese geschiedenis, maar de laatste successen dateren alweer van begin deze eeuw. In 2001 veroverde de club uit Florence de Copa Italia. Afgelopen weekend maakte de ploeg, waarin de Nederlander Soufyan Amrabat speelt, een begin aan de Serie A competitie 2022 – 2023. Tegen de nieuwe club van Cyriel Dessers genaamd Cremonese won het met 3-2.

FC Twente werd in 2010 nog landskampioen, veroverde in 2011 de KNVB Beker én de Johan Cruijff Schaal, maar wacht dus al meer dan tien jaar op echt succes. Plaatsing voor de groepsfase van de Europa Conference League zou zo’n prijs kunnen zijn. De Tukkers deden afgelopen weekend vertrouwen op door met 3-0 te winnen van Fortuna Sittard.

FC Twente trainer Ron Jans: “Van de acht tegenstanders die we konden treffen was Fiorentina de sterkste”

“Voorafgaand aan dit seizoen hebben we uitgesproken dat we de groepsfase wilden halen”, geeft Ron Jans op de clubwebsite aan. “Van de acht tegenstanders die we konden treffen was Fiorentina de sterkste. Het is nu aan ons om te laten zien dat we dit aankunnen.”

“We gaan ons niet aanpassen”

“We gaan ons eigen spel niet aanpassen aan dat van Fiorentina”, vervolgt Jans. “Maar een competitie gaat over 34 duels en dit zijn nu twee wedstrijden, dan ben je resultaat gerichter. We houden vaak de nul, maar voorin meestal niet. Hopelijk is dat bij Fiorentina ook zo.”

Wanneer is Fiorentina – FC Twente

De heenwedstrijd in de play-offs van de UEFA Europe Conference League wordt gespeeld op donderdag 18 augustus vanaf 21:00 uur. Decor is het Stadio Artemio Franchi. Het duel zal onder leiding staan van de Poolse scheidsrechter Stefanski.

Volg al het voetbalnieuws over de Conference League, Fiorentina en FC Twente Enschede vanaf de eerste stadionrij via Sporttribune.nl en mis niks van het Nederlandse voetbal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie