Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa Conference League: Cukaricki – FC Twente

Europa Conference League: Cukaricki – FC Twente

FC Twente speelt op donderdag 4 augustus de heenwedstrijd in de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League. De Tukkers hopen door middel van winst op het Servische Cukaricki de play-offs te halen. In die play-off finale worden de tickets voor de groepsfase van de Conference League uitgedeeld. Sporttribune blikt vooruit op Cukaricki – FC Twente.

Statistieken Cukaricki – FC Twente

Beide clubs ontmoeten elkaar in dit Conference League seizoen 2022 – 2023 voor het eerst. Dat betekent dat de elftallen ook weinig van elkaar weten. Enige houvast zijn de meest recente uitslagen van zowel Cukaricki als van FC Twente Enschede.

Cukaricki is al volop bezig met het spelen van competitiewedstrijden in de Servische Super Liga, de hoogste voetbalklasse in dat land. Afgelopen weekend won de ploeg met 0-2 waardoor het nu op een derde plaats staat in de nationale competitie.

FC Twente oefende afgelopen vrijdag tegen het Italiaanse Bologna. De club uit Enschede won met 4-1 van de Italiaanse Serie A formatie, waar ook Oranje international Jerdy Schouten speelt.

FC Twente trainer Ron Jans ontmoet ‘oude bekende’

“Bij Cukaricki speelt Luka Adzic die we kennen van PEC Zwolle en FC Emmen. Het is mooi dat we geen verre Europese reis naar bijvoorbeeld Kazachstan hebben, dat kost zo veel energie en de competitie gaat ook gewoon door”, zegt trainer Jans tevreden over de loting in de derde voorronde.

Ron Jans: “Voorbereiden op twee wedstrijden tegen Cukaricki door overal informatie vandaan te halen”

Trainer Jans wil goed voorbereid op reis naar Servië. “We moeten ons nu voorbereiden op twee wedstrijden tegen Cukaricki en kunnen overal de informatie vandaan halen”, zegt de coach van de Tukkers die zondag begint aan de Eredivisie met de uitwedstrijd tegen N.E.C. in Nijmegen. “We hebben een druk programma, maar dat is alleen maar mooi. Want we hebben nu nog niks. Het echte werk in dit Conference League seizoen gaat nu pas beginnen.”

Wanneer is Cukaricki – FC Twente

De heenwedstrijd in de derde voorronde van de UEFA Europe Conference League 2022 – 2023 Cukaricki – FC Twente wordt op donderdag 4 augustus gespeeld in het Stadion na Banovom brdu te Belgrado. Het duel begint om 20:00 uur.

Volg al het voetbalnieuws over de Conference League, Cukaricki en natuurlijk ook over het Nederlandse FC Twente vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online platform waar jij nooit buitenspel staat!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie