Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Derby van het Noorden: sc Heerenveen – FC Groningen

Derby van het Noorden: sc Heerenveen – FC Groningen

In het Abe Lenstra stadion wordt zondag de Derby van het Noorden gespeeld: sc Heerenveen – FC Groningen. Dit zijn altijd wedstrijden op zich, want naar de ranglijst hoeven we bij dit duel eigenlijk niet te kijken. Voor beide supportersgroepen is dit de wedstrijd van het jaar en dat geldt ook voor de voetballers op het veld. Sporttribune blikt vooruit op deze heerlijke derby tussen Heerenveen en Groningen.

Statistieken sc Heerenveen – FC Groningen

De stand op de ranglijst zegt veel over de krachtverhoudingen voorafgaand aan deze streekderby. Natuurlijk zegt dat op de wedstrijddag weinig, maar je kan er wel aan aflezen wie er in een goede vorm steekt en wie niet. Sc Heerenveen staat keurig in de middenmoot en kan naar boven kijken. FC Groningen daarentegen staat onderin, net boven de degradatiestreep en moet snel punten gaan pakken om niet echt in de problemen te komen.

Afgelopen weekend liepen beide clubs tegen een nederlaag aan. Sc Heerenveen verloor thuis van AZ Alkmaar: 0-2 en FC Groningen ging kopje onder tegen koploper Feyenoord. Door deze verliespartijen is winst in deze derby voor beide elftallen van groot belang.

Kees van Wonderen: “Goed resultaat halen tegen FC Groningen”

Sc Heerenveen was al een tijdje niet meer verslagen in de Eredivisie tot het afgelopen weekend misging tegen AZ Alkmaar (0-2). Heerenveen-trainer Kees van Wonderen raakt niet in paniek, want zag de weken ervoor een goed elftal en goed veldspel: “Die lijn willen we doortrekken in de wedstrijd tegen FC Groningen. Er zit veel in deze groep, maar dan moet wel alles lukken. En als dat lukt, dan weet ik zeker dat we een goed resultaat kunnen halen tegen FC Groningen.”

Appeltje-Eitje

FC Groningen staat een stuk lager op de Eredivisielijst en op papier zou sc Heerenveen dit duel dus moeten winnen. Heerenveen trainer Van Wonderen: “We zien het niet als een appeltje-eitje. Ik hoop voor FC Groningen dat het beter gaat worden, maar wel graag na zondag”, aldus de trainer van de Friese ploeg tot slot van zijn betoog.

Dennis van der Ree: “Zondag tegen sc Heerenveen er weer staan”

Met Dennis van der Ree heeft FC Groningen een nieuwe trainer aan de haak geslagen. De coach van de Noordelingen zag zijn team vorig weekend met 0-3 verliezen van Feyenoord en nu staat hij al voor zijn eerste Derby van het Noorden. “Zondag tegen sc Heerenveen moeten we er weer staan. De nieuwe jongens maken een goede indruk, dus we gaan vol vertrouwen naar Heerenveen toe”, zegt de trainer van de Groningse club.

Geen Groningen-fans

De nieuwe trainer van FC Groningen weet waar de zwakke punten van zijn team zich bevinden en wil dat snel herstellen om geen degradatie voetbal te hoeven spelen. In het Abe Lenstra stadion zullen er echter geen fans van Groningen zijn om de ploeg de nodige steun te verlenen. “De steun die we dit jaar ook in uitwedstrijden van onze supporters voelen, is heel bijzonder. We hebben de steun nodig en het is heel jammer dat ze er niet zijn, maar we begrijpen het. We weten ook dat ze thuis zitten en ons op afstand steunen, dat moet voor ons een drijfveer zijn om met name ook voor hen een resultaat te willen halen.”

Wanneer is sc Heerenveen – FC Groningen

De wedstrijd sc Heerenveen – FC Groningen wordt gespeeld op zondag 22 januari om 12:15 uur in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen. Volg al het Nederlandse voetbalnieuws via Sporttribune.nl en mis niks van de wedstrijden die Heerenveen, FC Groningen en alle andere Eredivisieclubs spelen dankzij de dagelijkse voorbeschouwingen op deze site. Hier zit jij altijd op de eerste rij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie