Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

DFB Pokal finale 2022: SC Freiburg – RB Leipzig

DFB Pokal finale 2022: SC Freiburg – RB Leipzig

In Duitsland wordt op zaterdag 21 mei de bekerfinale in het DFB Pokal toernooi gespeeld. Met SC Freiburg en RB Leipzig kent dat toernooi twee verrassende finalisten. Voor Freiburg zou het zelfs de allereerste keer zijn dat ze de Duitse beker winnen. Leipzig staat al voor de derde keer in vier jaar tijd in de finale en mag dus gerust een Cupfighter genoemd worden, maar winnen is weer wat anders. Sporttribune blikt vooruit op SC Freiburg – RB Leipzig.

Statistieken SC Freiburg – RB Leipzig

Geen Bayern München, Borussia Dortmund of Bayer Leverkusen in de finale van het Duitse bekertoernooi. Maar een onverwachte finale: SC Freiburg – RB Leipzig. Beide ploegen wisten op weg naar deze eindstrijd indruk te maken. SC Freiburg schakelde onder meer Hoffenheim, VFL Bochum en Hamburger SV uit.

RB Leipzig wist in de het Duitse bekertoernooi 2021 – 2022 de maat te nemen van Hannover ’96, Union Berlin en Hansa Rostock. Opvallend: Leipzig kreeg in alle bekerduels van dit seizoen slechts één goal tegen en dat was in de halve finale tegen de 1. Union Berlin: 2-1 winst.

SC Freiburg al zeker van Europees voetbal

Het seizoen voor SC Freiburg kan niet meer stuk dankzij het bereiken van deze bekerfinale. Maar het werd afgelopen weekend nog mooier voor het elftal van Oranje-doelman Mark Flekken. Ondanks verlies tegen Bayer Leverkusen wist de ploeg zich namelijk als nummer zes in de Bundesliga te plaatsen voor de Europa League. Een prestatie van formaat waardoor het elftal van trainer Streich met veel vertrouwen naar de DFB Pokal finale kan toewerken.

RB Leipzig favoriet

Toch is RB Leipzig komende zaterdag de topfavoriet. De club plaatste zich in 2019 en 2021 ook al voor de bekerfinale en deed ook lang mee in de Europa League. De vierde plaats in de Bundesliga was goed, maar niet fantastisch. Het leverde wel een ticket voor de UEFA Champions League 2022 – 2023 op. Maar winst in de eindstrijd van de DFB Pokal moet het seizoen nog wel even net dat extra beetje glans gaan geven.

Wanneer is de DFB Pokal finale 2022 SC Freiburg – RB Leipzig

De Duitse bekerfinale wordt op zaterdag 21 mei gespeeld in het Olympiastadion van Berlijn. Het duel om de DFB Pokal 2021 – 2022 begint om 20:00 uur. Mark Flekken schreef al geschiedenis door met zijn club Freiburg voor het eerst in de clubhistorie de finale te halen. Kan onze landgenoot vanaf de doellijn ook deze finale gaan winnen? Of pakt favoriet RB Leipzig de Duitse beker? Volg al het voetbalnieuws over de Duitse bekerfinale via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie