Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Duitse bekerfinale: RB Leipzig – Eintracht Frankfurt

Duitse bekerfinale: RB Leipzig – Eintracht Frankfurt

De Duitse bekerfinale gaat dit jaar gewonnen worden door RB Leipzig of Eintracht Frankfurt. Beide ploegen plaatsen zich voor de eindstrijd en zullen op zaterdag 3 juni de degens gaan kruisen. Kan Eintracht net als vorig seizoen de beker voor zich opeisen of pakt de formatie uit Leipzig de eindwinst in de DFB Pokal 2022 – 2023? Sporttribune blikt vooruit op de Duitse bekerfinale RB Leipzig – Eintracht Frankfurt.

Statistieken RB Leipzig – Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt wist vorig seizoen de Duitse beker te winnen en staat dit jaar wederom in de finale. De ploeg van de vertrekkende trainer Oliver Glasner rekende in haar ‘Road to the final’ onder andere af met de Stuttgarter Kickers, SV Darmstadt en Union Berlin. De laatste is verreweg de bekendste en dat was dan ook de lastigste horde voor Eintracht, dat met 2-0 wel een zege zonder tegentreffers wist te boeken op de Berlijnse formatie.

De finaleplaats van RB Leipzig kwam tot stand dankzij overwinningen op onder meer Hoffenheim en Borussia Dortmund. Met name de zege op Dortmund in de halve eindstrijd was indrukwekkend. Leipzig won met 2-0. De doelpunten kwamen in dat halve finale duel van good old Timo Werner en de Hongaar Willi Orban.

Marco Rose: “Dit is de beslissende wedstrijd, één finale”

RB Leipzig-trainer Marco Rose maakt zijn team paraat voor de bekerfinale tegen Eintracht Frankfurt. De ploeg uit Leipzig werd derde in de Bundesliga en met het winnen van de DFB Pokal valt er voor RB Leipzig nog een prijs te pakken. Trainer Rose wil de wedstrijd in Berlijn serieus gaan aanpakken. “Het is de beslissende wedstrijd, één finale. Wie dit duel wint, is voor altijd bekerwinnaar van 2023, zo eenvoudig is het”, zegt de trainer van Die Roten Bullen.

“Je moet wel gek zijn om niet uit te kijken naar de bekerfinale”

De trainer heeft er vertrouwen in dat zijn team de beker kan veroveren. “We kijken uit naar de finale en zijn gespannen maar op een goede manier, ook al zullen we niet met opgeblazen borsten van het trainingscentrum naar het Olympiastadion reizen. Maar er is echt geen reden om niet zelfverzekerd te zijn. Zeker als je kijkt naar de goede prestaties die we hebben neergezet in de voorgaande bekerwedstrijden. We hebben veel vertrouwen getankt in het bekertoernooi. We kijken er dus echt naar uit, maar goed je moet ook wel gek zijn als je geen zin hebt in een wedstrijd als deze”, aldus Rose op de clubwebsite van RB Leipzig.

Oliver Glasner: “Op passende manier afscheid nemen”

Eintracht Frankfurt neemt na dit seizoen afscheid van trainer Oliver Glasner, maar de coach wil nog graag de bekerfinale winnen met zijn team. “Er is mij gevraagd om tot en met de bekerfinale aan te blijven als trainer van Eintracht Frankfurt. Ik ga er dan ook alles aan doen om op een passende manier afscheid te nemen van deze club”, aldus de coach van Die Adler Adlerträger.

“Er zullen veel Eintracht fans in het stadion zitten”

De coach wil vooral genieten van de DFB Pokal finale. “We zijn gewoon heel blij dat we naar Berlijn mogen voor de bekerfinale. Er zullen veel Eintracht fans in het stadion zitten. Ik heb nog nooit een bekerfinale meegemaakt, maar het moet een bijzondere ervaring zijn. Als we goed en efficiënt met onze kansen omgaan, kunnen we hem nog winnen ook. Het moge duidelijk zijn dat we maar één doel hebben en dat is de beker naar Frankfurt brengen”, zo besluit Glasner zijn perspraatje.

Wanneer is RB Leipzig – Eintracht Frankfurt

De finale van de DFB Pokal 2022 – 2023 wordt op zaterdag 3 juni gespeeld in het Olympiastadion te Berlijn, normaal gesproken de thuishaven van Hertha BSC. De bekerfinale in Duitsland zal om 20:00 uur beginnen.

Volg ook het Duitse clubvoetbal in de DFB Pokal, de Bundesliga en hun verrichtingen in de Europese toernooien via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je elke dag een nieuwe voorbeschouwing leest over topvoetbalwedstrijden, maar ook Formule 1, tennis, wielrennen, darts en vele andere sporten!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie