Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Toplanden treffen elkaar in oefenwedstrijd: Duitsland – België

Toplanden treffen elkaar in oefenwedstrijd: Duitsland – België

In Keulen wordt dinsdagavond de oefenwedstrijd Duitsland – België gespeeld. Sportttribune.nl blikt vooruit op deze oefenkraker tussen twee toplanden in het internationale voetbal! Kunnen de Rode Duivels de Duitsers in eigen huis verslaan of is Die Mannschaft een maatje te groot voor onze zuiderburen?

Statistieken Duitsland – België

De laatste drie onderlinge ontmoetingen tussen de Duitsers en de Belgen leverden drie zeges op voor de Duitse formatie. In 2010 won Die Mannschaft een oefenduel met 5-2 en wist het later op het jaar de Belgen tijdens de EK kwalificatiereeks met 0-1 te verslaan.

In 2011 vond de voorlopig laatste onderlinge confrontatie plaats. Duitsland won dat duel in eigen huis toen met speels gemak. Eindstand: 3-1. Komende maandag krijgt die reeks dus een vervolg. De vraag is alleen of Duitsland dan wederom wint of dat nu de Belgen aan zet zijn?

Hans Dieter Flick: “EK 2024 grote kans voor Duitsland”

De Duitse bondscoach Hans Dieter Flick ziet in de Belgen ook een mooie tegenstander voor zijn selectie. “We beseffen dat het EK van 2024 in ons land een grote kans biedt aan Duitsland. We kunnen veel meer dan wat we in Qatar hebben laten zien. We hebben daar een geweldige kans gemist.”

 “Lessen leren tegen België”

Voor Flick zijn de oefenwedstrijden van levensbelang omdat de coach geen kwalificatiewedstrijd hoeft te spelen. De vriendschappelijke duels zijn dus de enige graadmeter en daarom is hij extra blij dat België één van de tegenstanders is. “We zullen uit de oefenwedstrijd die we gaan spelen lessen leren en ik geloof in het pad dat is uitgestippeld richting het EK. We willen het hele land achter ons team zetten voor het EK en dan is winnen van België een mooi begin.”

Domenico Tedesco: “Blij met sterke tegenstander als Duitsland”

De Belgische bondscoach Domenico Tedesco begon zijn interlandloopbaan voor de Rode Duivels met een klinkende 0-3 overwinning op Zweden. Romelu Lukaku produceerde een hattrick waardoor onze zuiderburen met een goed gevoel kunnen toeleven naar de wedstrijd tegen de Duitsers. Tedesco: “Ik ben vooral blij dat we tegen een sterke tegenstander als Duitsland kunnen spelen.”

“Als we het goed blijf ik langer”

Tedesco volgde Martinez op naar een teleurstellend WK. En hij voelt zich nu al op zijn gemak bij de Duivels: “Ik voel me hier goed. Dat de bond mij een contract van maar twee jaar voorstelde, vond ik best oké. Dit soort korte contracten zijn fair voor de twee partijen. Ik heb geen lang contract nodig om me comfortabel te voelen. De bedoeling is het zo goed te doen dat ik langer kan blijven.”

Wanneer is Duitsland – België

De oefeninterland Duitsland – België zal op dinsdag 28 maart worden gespeeld. De Sporttribune waar de supporters dit duel kunnen bekijken zijn dit keer van het RheinEnergieStadion te Keulen.

Volg de verrichtingen van Die Mannschaft en de Rode Duivels vanaf de eerste stadionring via Sporttribune.nl en mis niks van de EK kwalificatie actie en de oefenduels richting EURO2024!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie