Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voetbalkraker in UEFA Nations League: Duitsland – Italië

Voetbalkraker in UEFA Nations League: Duitsland – Italië

In de vierde speelronde van de UEFA Nations League wordt een absolute voetbalkraker gespeeld. Het duel Duitsland – Italië staat al een tijdlang met rood omcirkeld in menig voetbalsupporter agenda. Sporttribune blikt vooruit op deze topper in de EUFA Nations League A-divisie.

Statistieken Duitsland – Italië

De Head 2 Head statistieken tussen beide landen tonen aan dat ze ongelooflijk aan elkaar gewaagd zijn. De laatste drie ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. De eerste daarvan werd uiteindelijk nog door Duitsland gewonnen omdat er in de kwartfinale van het EK 2016 een winnaar moest komen. Die Mannschaft namen de strafschoppen beter en wonnen ze van de Italianen.

Enkele maanden na de EK clash troffen beide landen elkaar in een vriendschappelijke interland. Ook die eindigde onbeslist: 0-0. En op 4 juni van dit jaar – tien dagen geleden dus nog maar – vond in de Nations League opnieuw een clash tussen beide voetbalgrootmachten plaats. En je raad het al: het werd een gelijkspel. De wedstrijd werd afgefloten bij een 1-1 stand.

Spannende poule

Na de 1-1 tussen beide landen speelden de Duitsers nog tegen Engeland en Hongarije. Ook die duels eindigden in een gelijkspel. De thuiswedstrijd tegen Engeland eindigde in 1-1 en uit bij Hongarije kwam opnieuw de 1-1 stand als eindstand naar voren.

De Italianen versloegen ondertussen Hongarije wel door met 2-1 te zegevieren in de tweede groepswedstrijd van deze Nations League. Vervolgens eindigde Engeland – Italië ook in een gelijkspel. Hierdoor hebben we te maken met een spannende poule, waarin de onderlinge verschillen heel klein zijn.

Stand Groep 3

De stand in Groep 3 van de A-divisie is hierdoor als volgt: Duitsland staat op plek drie met 3 punten uit evenveel wedstrijden, Hongarije is tweede met vier punten en de Italianen leiden de groep met vijf uit drie. Engeland sluit de rij met ‘slechts’ twee punten.

Wanneer is Duitsland – Italië

De UEFA Nations League wedstrijd Duitsland – Italië wordt op dinsdag 14 juni gespeeld in Mönchengladbach waar het Borussia Park het decor zal vormen voor deze historische clash. Het duel begint zoals alle Nations League wedstrijden in de A-divisie om 20:45 uur.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie