Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EFL Cup halve finale: Arsenal – Liverpool

EFL Cup halve finale: Arsenal – Liverpool

Op donderdag 20 januari wordt in het Emirates Stadium van Arsenal de return in de halve eindstrijd van de Engelse League Cup, ook wel EFL of Carabao Cup genaamd, gespeeld. De thuisploeg ontvangt Liverpool, met Virgil van Dijk in het hart van de defensie. De heenwedstrijd eindigde in 0-0. Wie pakt de finale ticket en komt volgende maand uit tegen Chelsea? Sporttribune blikt vooruit. 

Historie Arsenal – Liverpool

De meest recente Head 2 Head statistieken tonen aan dat in de laatste vijf onderlinge ontmoetingen, uit en thuis, Liverpool drie keer wist te winnen en Arsenal geen enkele overwinning wist te boeken. De overige twee duels tussen Arsenal en Liverpool eindigden namelijk in een gelijkspel.

Op 29 augustus 2020 konden The Gunners voor het laatst juichen in een onderlinge confrontatie tegen Liverpool. Arsenal had een verlenging en strafschoppenserie nodig om de Community Shield te winnen en deed dat uiteindelijk met 2-1. De winnende goal kwam toen van Aubameyang. Hij schoot de vijfde penalty binnen en omdat Liverpool speler Brewster zijn elfmeter miste, ging de zege naar Londen.

Favoriet bij Arsenal – Liverpool

Kijkend naar de huidige vorm is het logisch te veronderstellen dat Liverpool in betere vorm verkeert dan de thuisploeg. Arsenal won al drie duels op rij niet, terwijl Liverpool in haar laatste drie wedstrijden twee keer wist te winnen. Alleen in de heenwedstrijd tegen Arsenal speelde het gelijk.

Ook de voetbalexperts verwachten dat Liverpool zich zal plaatsen voor de League finale, die op 27 februari op Wembley wordt afgewerkt. Dat Arsenal thuis speelt, heeft volgens hen weinig effect op de winstkansen. Uiteraard kan het publiek, dat in Engeland gewoon op de tribunes mag zitten, wel een rol gaan spelen. Iets waar ze in Londen natuurlijk vurig op hopen.

Arsenal coach Mikel Arteta: “We zijn pas halverwege deze halve finale”

“We zijn pas halverwege het tweeluik met Liverpool, noem het half time en de stand is 0-0. Er kan nog van alles gebeuren. Wij spelen thuis en zijn er klaar voor om een topprestatie te leveren. Liverpool is van buitencategorie, een klasse apart. In dat licht is de 0-0 in de uitwedstrijd zo slecht nog niet. We hopen op een uitzinnig Emirates Stadium om ons te helpen de EFL Cup finale te halen.”

Liverpool coach Jurgen Klopp: “Wij willen naar Wembley voor de League Cup finale”

Liverpool manager Jurgen Klopp voorziet een lastige wedstrijd voor zijn team, maar de Duitser benadrukt ook dat het zijn ploeg alles aangelegen is om Arsenal te verslaan: “Arsenal kan ons spel ontregelen, dat is een kwaliteit. Het is frustrerend voor een ploeg als wij die altijd wil voetballen, maar we zullen ons hierop instellen om een kans te maken op de overwinning. We spelen om prijzen te winnen en dit is een prijs. Sterker nog: we zijn vastberaden om door te dringen tot de finale op Wembley.”

Wanneer is Arsenal – Liverpool

De EFL Cup halve finale Arsenal – Liverpool wordt op donderdag 20 januari gespeeld in het Emirates Stadium te Londen. Het duel begint om 20:45 uur. Volg al het Engelse voetbalnieuws over de EFL Cup, Arsenal en Liverpool vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie