Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK -21: Portugal – Jong Oranje

EK -21: Portugal – Jong Oranje

Jong Oranje speelt zaterdag haar tweede groepsduel op het EK -21. De spelers van het Nederlands elftal moeten aan de bak, want de eerste poulewedstrijd eindigde in een gelijkspel. Tegen de Belgen kwam Jong Oranje niet verder dan 0-0. Kan Nederland wel van Portugal winnen? Sporttribune.nl blikt vooruit op Portugal – Jong Oranje.

Statistieken Portugal – Jong Oranje

Het toernooi begon voor Jong Oranje dus met een teleurstellend gelijkspel tegen Jong België. De Portugese leeftijdsgenoten hadden echter een nog beroerdere start. Tegen gastland Georgië ging Portugal kopje onder. Het duel eindigde in een 0-2 nederlaag voor de komende tegenstander van Jong Oranje.

De elftallen die komende zaterdag de degens gaan kruisen kennen elkaar al redelijk goed. In 2019 en 2020 speelden Portugal en Jong Oranje namelijk ook al tegen elkaar in de EK-kwalificatie. Portugal won met 2-1. Nederland had in eigen land wél gewonnen van de Portugezen -21. In Doetinchem werd er met 4-2 gewonnen door Jong Oranje. Calvin Stengs besliste dat duel door in de blessuretijd de vierde treffer binnen te krullen.

Rui Jorge: “Het Nederlands elftal is een gevaarlijke counterploeg”

Bondscoach Rui Jorge zag zijn team in de eerste EK wedstrijd tekort schieten. Gastland Georgië was de Portugezen met een 2-0 zege te slim af. De bondscoach wil dit snel vergeten en winnen van Nederland zou daar flink bij helpen, maar de oefenmeester is op zijn hoede voor Jong Oranje. “Het Nederlands elftal onder 21 is een gevaarlijke counterploeg. Maar verder lijkt het team qua speelstijl op de onze. Hun spel is ook gebaseerd op veiligheid aan de bal, gecombineerd met creativiteit en intelligentie in het aanvalsspel”, laat Rui Jorge merken een goede analyse van Jong Oranje te hebben gemaakt.

“We zullen proberen elke wedstrijd te winnen”

De Portugese bondscoach past zijn team waarschijnlijk nog wat aan om niet nogmaals punten te verliezen in Groep A van het EK, want de 0-2 nederlaag tegen Georgië kwam hard aan. “We kijken voor elke wedstrijd naar de kwaliteit van onze spelers en ons team. We willen tegen andere landen laten zien wie we zijn en we zullen proberen elke wedstrijd te winnen. Als we het goed doen tegen Jong Oranje, zullen we dichter bij het behalen van de titel komen en die willen we zo graag veroveren”, zegt de bondscoach tot slot van zijn voorbeschouwing.

Erwin van de Looi: “Portugal wordt een pittige, uitdagende wedstrijd”

Jong Oranje keuzeheer Erwin van de Looi had op dit EK in Georgië een matige start. Tegen België werd het afgelopen woensdag een 0-0 gelijkspel. Aanstaande zaterdag krijgt het team de kans om alsnog de eerste drie punten te pakken. Dan moet Portugal wel verslagen worden en dat is volgens bondscoach Van de Looi nog niet zo gemakkelijk. “Portugal is een topland. Dat wordt een pittige, uitdagende wedstrijd, maar wel een mooie affiche”, zegt de oefenmeester van Jong Oranje.

“Eerste helft tegen België geeft hoop”

Bondscoach Van de Looi zag wel goede dingen in de eerste wedstrijd van het EK -21 tegen de Belgen. Vooral de eerste helft van de wedstrijd geeft de afzwaaiende bondscoach hoop op een goed resultaat tegen de Portugezen. “In de eerste helft hebben we echt goed gespeeld. Dat geeft hoop. We lieten het voetbal zien dat we graag willen spelen. Dynamisch en we sneden soms door de verdediging heen. De tweede helft leek op een ballon die leegliep. Het had ook anders kunnen aflopen. Dan hadden we ons helemaal voor de kop geslagen. Maar hier kunnen we op basis van de eerste helft mee verder.”

Wanneer is Portugal – Jong Oranje

Het groepsduel Portugal – Jong Oranje in Groep A van het EK -21 wordt op zaterdag 24 juni gespeeld. Het toernooi vindt plaats in Georgië waar in het Mikheil Meskhi Stadion in Tiblisi om 18:00 uur (Nederlandse tijd) zal worden afgetrapt.

Kan Jong Oranje een driepunter scoren tegen Portugal en zodoende kwalificatie voor de knock-outfase in eigen had houden? Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie