Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK kwalificatie: Noorwegen rekent op goals van Erling Haaland tegen Schotland

EK kwalificatie: Noorwegen rekent op goals van Erling Haaland tegen Schotland

De Noorse nationale ploeg komt op zaterdag 17 juni in actie tegen Schotland. Inzet van dit EK kwalificatie duel is deelname aan EURO2024. De eerste twee landen uit elke kwalificatie poule plaatsen zich voor dit EK in Duitsland. Noorwegen rekent ook in dit duel weer op goals van Erling Haaland. Kan de Manchester City-ster de Schotten op de knieën krijgen? Sporttribune blikt vooruit op Noorwegen – Schotland.

EK kwalificatie: statistieken

Noorwegen en Schotland komen uit in Groep A. Schotland is daarin momenteel leider. Zij hebben zes punten behaald in de eerste twee kwalificatiewedstrijden. Spanje is tweede. Dat land verloor met 2-0 van de Schotten en staan daardoor dus tweede met drie punten uit twee wedstrijden.

Noorwegen vinden we terug op een derde plek. De Noren speelden met 1-1 gelijk tegen Georgië en verloren van Spanje: 3-0. Haaland speelde toen niet mee en kwam tot dusver ook nog niet tot scoren. Wellicht komt daar tegen Schotland verandering in?

Stale Solbakken: “Ik verwacht dat we winnen van Schotland”

Noorwegen speelt deze week een EK kwalificatie duel tegen Schotland en Cyprus. De ploeg van bondscoach Stale Solbakken begint met een wedstrijd in eigen land tegen de Schotten. “De ploeg begint elkaar nu goed te kennen. We wisten onze vorige kwalificatieduels niet te winnen en wisten zelfs maar één doelpunten te maken.  Ik verwacht dat we nu wel gaan scoren en winnen”, zegt de bondscoach van het Noorse team.

“Idioot om Haaland te dwingen”

Bij de Noorse selectie is Manchester City-speler Erling Haaland het grote wapen waar de Noren mee aankomen. Haaland vierde afgelopen weekend nog feest na het winnen van de Champions League met zijn ploeg uit Manchester. Het is de vraag wanneer Haaland aansluit bij de kern van bondscoach Solbakken. “Het zou idioot van me zijn om Haaland te dwingen om eerder hier te komen. Je moet het feit respecteren dat je als speler misschien maar één keer in je carrière meemaakt dat je de Champions League en “The Treble” wint”, aldus bondscoach Solbakken die de rest van de selectie wel eerder bijeenriep, maar Haaland dus extra rust gunt.

Steve Clarke (coach Schotland): “Als je je concentratie verliest, zal Haaland je straffen”

De Schotse bondscoach Steve Clarke rekent erop dat Noorwegen met sterkspeler Haaland aan de aftrap zal zijn. De oefenmeester wil optimaal voorbereid zijn. “Als je je concentratie verliest, zal hij je straffen. In de Champions League finale heeft Inter Milaan het supergoed gedaan om hem rustig te houden. Ze blokkeerden hem gewoon. Ze hebben hem nooit een gat tussen twee spelers gegeven, maar dat is niet makkelijk. Je hebt een goed concentratieniveau nodig”, zegt bondscoach Clarke.

“Wij kunnen van Noorwegen winnen”

De keuzeheer van Schotland wil de eerste plaats in de poule graag verdedigen om de kans op deelname aan het EK in Duitsland volgend jaar zomer te realiseren. “Een gelijkspel in Noorwegen zou een solide punt zijn, Georgië verslaan en we staan er prachtig voor. Als de spelers de prestaties leveren waarvan we weten dat ze het kunnen, het niveau dat ze thuis tegen Spanje en Denemarken haalden, dan denk ik dat we kunnen winnen van Noorwegen.”

Wanneer is Noorwegen – Schotland

De EK kwalificatiewedstrijd tussen Noorwegen en Groep A koploper Schotland wordt op zaterdag 17 juni gespeeld en begint om 18:00 uur in het Ullevaal stadion te Oslo.

Volg al het internationale voetbal en de kwalificatieduels richting EURO2024 vanaf de eerste rij in het virtuele voetbalstadion van Sporttribune.nl en mis niks van de actie op weg naar het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie