Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Vrouwen WK voetbal: Engeland – Australië

Vrouwen WK voetbal: Engeland – Australië

De Nederlandse Sarina Wiegman kan als bondscoach van Engeland de finale van de vrouwen WK voetbal halen. Winst op gastland Australië volstaat, maar de Aussies hebben zich strijdbaar getoond in eigen land. Gemakkelijk zal het dan waarschijnlijk ook niet worden. Sporttribune.nl blikt vooruit op de halve finale van het WK voetbal 2023: Engeland – Australië.

Statistieken Engeland – Australië

De Head to Head statistieken van afgelopen twee jaar geven weinig uitsluitsel over de favoriet voor het duel van dit vrouwen WK voetbal 2023. Engeland won tweemaal, Australië won tweemaal en één keer eindigde het in een gelijkspel.

Voor de echt nuttige statistieken moeten we dus kijken naar de uitslagen op dit WK. En dan komen we tot een verrassende conclusie. Australië is de favoriet. Natuurlijk is daar het thuisvoordeel, maar ook de uitslagen van de Australische dames spreken tot de verbeelding. Er werd dit toernooi al gewonnen van Ierland, Canada, Denemarken en Frankrijk. Bijna allemaal toplanden in het internationale vrouwenvoetbal. Wiegman en haar dames speelden tegen landen als Haiti, China en Nigeria. Van die laatste werd overigens pas na verlenging gewonnen. De 2-1 zege op Colombia in de kwartfinale was ook zwaar bevochten.

Sarina Wiegman: “Het stadion zal vol zitten met Australische fans”

De Engelse bondscoach Sarina Wiegman houdt er in haar perspraatje voorafgaand aan deze halve finale tegen Australië typisch Nederlandse uitspraken op na. Onze landgenote is realistisch en nuchter: “Australië is niet de underdog. Zij spelen thuis. Het stadion zal vol zitten met Australische fans, dus dat is in hun voordeel. Maar ik denk dat op het veld twee landen staan die erg sterk zijn.”

“Het zal close zijn”

Wiegman verwacht dan ook niet dat Engeland fluitend de eindstrijd zal halen. “Het zal zeer close zijn. Er zal op het scherpst van de snede gestreden worden. Beide landen zijn aan elkaar gewaagd. Wij bereiden ons niet anders voor dan normaal. We hebben het elftal van de Australische dames goed bestudeerd en weten waar onze kansen liggen. Hopelijk kunnen we onze kracht en hun zwakke punten uitbuiten om de finale te halen.”

Wanneer is Engeland – Australië

Het vrouwen WK voetbal 2023 halve finale duel Engeland – Australië zal worden gespeeld op woensdag 16 augustus. De aftrap zal om 12:00 uur Nederlandse tijd zijn. Het valt dus precies in de lunchtijd. Er zal worden gespeeld in het Olympic Stadium te Sydney.

Het duel staat onder leiding van een Amerikaanse. De Amerikaanse Tori Penso hanteert in deze halve eindstrijd de scheidsrechters fluit. Penso is al tien jaar scheids op het hoogste niveau. Ze viert dat jubileum dus met deze halve finale.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie