Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Engeland – Iran

WK Qatar 2022: Engeland – Iran

Het WK voetbal Qatar 2022 zal de komende weken het (sport)nieuws gaan bepalen. Als één van de eerste toplanden komt Engeland op dit WK in actie. Tegenstander is Iran. De wedstrijd wordt op maandag 21 november gespeeld en zal nog voordat Oranje in actie komt diezelfde dag worden afgewerkt. Aftrap Engeland – Iran: 14:00 uur. Sporttribune.nl kijkt vooruit!

Statistieken Engeland – Iran

Deze WK wedstrijd tussen Engeland en Iran is de allereerste ontmoeting van voetbalteams uit deze landen. We beleven op dag twee van dit bijzondere (winter) WK dan ook direct een primeur!

Als we kijken naar de huidige vorm van het Engelse elftal, dan valt op dat het team van bondscoach Gareth Southgate al zes wedstrijden op rij niet gewonnen heeft. En hoewel daar pittige tegenstanders bij zaten zijn die statistieken niet Engeland waardig en dat is ook bij de Engelse fans opgevallen. Zij zijn dan ook kritisch richting het voetbalteam dat hun land in Qatar gaat vertegenwoordigen. Een goed resultaat tegen Iran zal de stemming wellicht kunnen keren. Want dat de Engelse ploeg veel kwaliteit bezit, daarover is iedereen het wel eens.

Wat weten we van Iran?

Iran is voor veel Nederlandse voetballiefhebbers een onbeschreven blad. Iran wordt geleid door de Portugese bondscoach Carlos Queiroz die nog een verleden heeft bij Real Madrid (2003-2004) en Manchester United (assistent coach 2002 – 2003 en 2004 -2008).

De bekendste speler is voor ons Nederlanders Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh. De 29-jarige aanvaller moet proberen de geblessseerde Azmoun Sardar te doen vergeten. De spits van Bayer Leverkusen kampt met een kuitblessure.

In de laatste vijf duels voor dit WK speelde Iran tegen Algerije, Uruguay, Nicaragua, Tunesië en de eerste tegenstander van Nederland op dit WK: Senegal. Opvallend was de 0-1 zege op Uruguay, traditioneel een sterk voetballand. Tegen Senegal werd het overigens 1-1.

Wanneer is Engeland – Iran

Volgers van het WK voetbal 2022 in Qatar moeten op maandag 21 november om 14:00 uur al klaar zitten, want dan wordt de aftrap van dit duel verricht. Het decor voor Engeland – Iran is het Khalifa International Stadium te Doha.

Neem dagelijks plaats op je online stoeltje van Sporttribune.nl en lees elke dag nieuwe voorbeschouwingen op de wedstrijden die dit WK gespeeld gaan worden. Zo mis je niks van de actie!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie