Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Herhaling EK finale in UEFA Nations League: Engeland – Italië

Herhaling EK finale in UEFA Nations League: Engeland – Italië

Op zaterdag 11 juni vindt in Groep 3 van de A-divisie van de UEFA Nations League een replay plaats van de EK finale 2021. Finalisten Engeland en Italië nemen het die avond tegen elkaar op in Wolverhampton. Neemt Engeland revanche of laten de Italianen zien dat winst in de EK finale geen toeval was? Sporttribune blikt vooruit op Engeland – Italië.

Statistieken Engeland – Italië

Beide landen behoren tot de klassieke toplanden in het internationale voetbal. In het verleden zijn de onderlinge duels dan ook altijd superspannend verlopen. Grote uitslagen komen dan ook niet of nauwelijks voor. Op het EK in 2012 brachten penalty’s uitsluitsel, op het WK in 2014 eindigde Engeland – Italië in 1-2 en de vriendschappelijke interlands in 2015 en 2018 werden beide afgefloten bij een 1-1 stand.

Maar de wedstrijd die we ons allemaal natuurlijk nog het beste kunnen herinneren is de EK finale van vorig jaar. Engeland kwam daarin al binnen honderd seconden op 0-1 dankzij Luke Shaw. The Three Lions hielden ook daarna een groot overwicht, maar scoorden niet meer. Na de rust deed Bonucci dat namens de Italianen wel en omdat er in het vervolg niet meer gescoord werd draaide het weer uit op een verlenging en strafschoppen. Italië bleek daar de beste in en veroverde op die manier de Europese titel.

Italianen favoriet

Bij de voetbalexperts is Italië favoriet omdat ze de regerend Europees kampioen zijn, bovenaan in de Nations League poule 3 staan en omdat het elftal in uitstekende vorm verkeert. Bondscoach Roberto Mancini ziet dat echter anders: “Engeland heeft een talentvolle, jonge, nationale ploeg dat steeds beter wordt. We hebben ook niet de makkelijkste groep. We hopen zaterdag een geweldige wedstrijd tegen Engeland te gaan spelen. Daarvoor zullen we aanvallend wel wat sterker voor de dag moeten komen, want de defensie van de Engelsen is één van de sterkste linies van dat elftal.”

Gareth Southgate ook voorzichtig

Ook de Engelse bondscoach Gareth Southgate is voorzichtig in zijn voorbeschouwing op deze Nations League kraker. “Dit wordt de ultieme test voor ons. Italië heeft een team dat regelmatig toernooien wint; je moet ze respecteren. Dit is precies het soort test dat we nodig hebben in de voorbereiding op het WK. We willen goed presteren en hebben in de vorige twee Nations League wedstrijd genoeg kansen gecreëerd om hoopvol naar dit duel toe te kunnen leven.”

Wanneer is Engeland – Italië

De UEFA Nations League wedstrijd Engeland – Italië wordt op zaterdag 11 juni in Wolverhampton gespeeld. Het duel begint om 20:45 en zal de stand in Groep 3 van de A-divisie behoorlijk op de kop gaan gooien. Volg al het voetbalnieuws over de Engelse voetbalploeg, de Italiaanse Azzurri en de Nations League vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie