Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – PSV Eindhoven

Eredivisie: AZ Alkmaar – PSV Eindhoven

Zaterdagavond wordt de eerste topper van dit Eredivisie seizoen gespeeld: AZ Alkmaar – PSV Eindhoven. De Alkmaarders kende een stroeve seizoenstart, terwijl PSV juist uit de startblokken is geschoten. Wie komt er als winnaar uit de bus in deze Eredivisie topper? Sporttribune.nl blikt vooruit op AZ Alkmaar – PSV Eindhoven! 

Historie AZ Alkmaar – PSV Eindhoven

De wedstrijden tussen AZ en PSV waren de afgelopen seizoenen vaak een prooi voor de thuisploeg. De wedstrijd AZ Alkmaar – PSV Eindhoven eindigde vorig seizoen in 2-0 voor de thuisploeg. Ook het seizoen ervoor hield AZ drie punten over aan het bezoekje van PSV. De wedstrijd werd toen afgefloten bij een 1-0 stand.

Afgaande op die duels lijkt AZ weinig moeite te hebben met de Brabantse formatie. Echter voor deze zeges wist PSV vier keer op rij te winnen in Alkmaar. Dat ging overigens altijd gepaard met veel goals: 2-3, 2-4, 2-4 en nogmaals 2-4. De overwinningen van AZ werden met beduidend minder goals beslecht.

Favoriet bij AZ Alkmaar – PSV Eindhoven

PSV is weliswaar de bezoekende formatie, maar geldt vooraf toch als de grote favoriet om deze topper in de Nederlandse Eredivisie op haar naam te schrijven. De historische data zijn ook in het nadeel van PSV, maar de huidige vorm van de Eindhovense formatie is uitstekend. Hierdoor worden de historische uitslagen en het thuisvoordeel van AZ weggepoetst.

Wellicht is PSV voor AZ de juiste ploeg om het ritme op te pakken. De Alkmaarders wisten ook vorig seizoen een mindere serie te beëindigen door PSV te verslaan. Trainer Pascal Jansen zal ongetwijfeld hopen op een dergelijk scenario, terwijl PSV-trainer Schmidt zal hopen op een relatief makkelijke avond met het oog op de Europa League wedstrijd van aanstaande donderdag tegen Real Sociedad.

Blessures en schorsingen

Bij AZ ontbreekt Owen Wijndal nog altijd in de wedstrijdselectie. De linkervleugelverdediger liep op 1 juli een liesblessure op en is tegen PSV nog altijd niet inzetbaar. Ook Jeremy Helmer zit in de lappenmand. De aanvallende middenvelder van AZ heeft een beenblessure.

Aan Eindhovense kant nog altijd blessureleed voor Davy Propper. Ook voor de interlandbreak moest hij al verstek laten gaan. De topper tegen AZ komt voor hem te vroeg. Cody Gakpo zal naar verwachting ook niet meedoen. De Oranje international liep tijdens de interlandperiode een onbekende blessure op, die hem vermoedelijk ook tegen AZ aan de kant houdt.

Beide ploegen hebben geen spelers die een schorsing moeten uitzetten en er staat bij zowel AZ als PSV ook niemand op scherp. Voor PSV is dat extra belangrijk. Volgende week wacht hen nog een topper als PSV – Feyenoord op het programma staat.

Pascal Jansen (trainer AZ): “Benieuwd hoe we het doen in topduel”

“Ik ben benieuwd hoe de jongens erop staan in een topduel. Ik ken PSV op mijn duimpje omdat ik lange tijd als trainer actief ben geweest in Eindhoven. Toch zijn er ook veel nieuwe jongens bijgekomen en is het ook voor mij afwachten hoe wij het zaterdag gaan doen tegen PSV. Het begin van dit seizoen was niet overtuigend, maar dat was vorig jaar ook het geval. Hopelijk gaat de machine snel draaien en is dat op tijd om PSV te kunnen verslaan.”

Roger Schmidt (trainer PSV): “Van AZ en Feyenoord winnen als we voor titel willen gaan”

“We hebben de laatste twee keer dat we naar Alkmaar trokken verloren. Die statistiek moet eraan zaterdag. Tot nu toe heeft PSV het goed gedaan dit seizoen, maar dit wordt een eerste krachtmeting in de competitie. Als we voor de titel willen gaan moeten we deze wedstrijd en die van volgende week tegen Feyenoord ook winnen.”

Wanneer is AZ Alkmaar – PSV Eindhoven

De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – PSV Eindhoven uit de vierde speelronde wordt op zaterdag 11 september gespeeld in het AFAS Stadion te Alkmaar. Komt er een winnaar bij deze eerste topper van het voetbalseizoen 2021 – 2022? Of eindigt AZ – PSV in een gelijkspel? Volg al het nieuws rondom de Eredivisie, AZ en PSV vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie