Momenteel jij en 103 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – RKC Waalwijk

Eredivisie: AZ Alkmaar – RKC Waalwijk

Na de geweldige overwinning op RSC Anderlecht in het UEFA Conference League toernooi komt AZ zondag opnieuw voor eigen publiek in actie. Het AFAS Stadion zal ditmaal het decor zijn voor de Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – RKC Waalwijk. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze subtopper in de Nederlandse voetbalcompetitie!

Statistieken AZ Alkmaar – RKC Waalwijk

Beide clubs kwamen midweeks in actie. AZ speelde de return in de kwartfinales van het UEFA Europe Conference League toernooi en RKC Waalwijk speelde een inhaalwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

De Brabantse formatie hield aan haar bezoek aan Deventer geen punten over. Lange tijd leek Go Ahead – RKC in een 2-2 gelijkspel te eindigen, maar in het slot van de wedstrijd greep de thuisploeg alsnog de winst waardoor RKC met een 3-2 nederlaag de bus ingestuurd werd.

AZ had een betere week. Na afgelopen weekend eindelijk weer een competitiewedstrijd te hebben gewonnen moest er tegen het Belgische RSC Anderlecht een 2-0 achterstand worden goedgemaakt. De return in Alkmaar begon meteen goed, want binnen twintig minuten stond AZ met 2-0 voor en stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. In de rest van de wedstrijd werd er niet meer gescoord waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. De pas 19-jarige Meerdink schoot met een rake strafschop AZ naar de halve finales, waardoor de voorbereiding op het duel tegen RKC Waalwijk in zeer goede sferen is afgewerkt.

Pascal Jansen: “RKC heeft aanvallend veel in haar mars”

AZ trainer Pascal Jansen wil niet te lang stilstaan bij het feit dat zijn ploeg de halve finale van de Conference League mag spelen. De wedstrijd tegen RKC staat tenslotte eerst op het programma van de Alkmaarders. “RKC speelt dit seizoen heel degelijk en dat is ook mede dankzij Joseph (Oosting,  red.) en zijn staf. RKC heeft dit seizoen aanvullend veel in haar mars. Het spel van RKC is heel gevarieerd waardoor de jongens bij RKC in hun kracht komen te spelen. Dat maakt ze sterk als ploeg”, zegt de trainer van AZ.

“Zuinig zijn op balbezit”

De coach van de Alkmaarders is op zijn hoede voor de tegenstander van zondag uit Brabant. “Gezien de veldbezetting van RKC moeten we zuinig zijn op balbezit en moeten we zorgen dat we niet in de problemen komen door knullig balverlies. RKC is goed in de omschakeling dus daar moeten we alert op zijn bij de keuzes die we maken”, aldus trainer Jansen.

Joseph Oosting: “Focus op lastige wedstrijd tegen AZ”

Joseph Oosting gaat na dit seizoen RKC verlaten om aan de slag te gaan als coach van FC Twente. De trainer verheugt zich op zijn nieuwe job, maar wil het seizoen bij zijn huidige club ook goed afsluiten. “We focussen ons volledig op de lastige wedstrijd tegen AZ. Daar moeten we ons goed op voorbereiden, de rest is bijzaak”, zegt trainer Oosting op het clubkanaal van RKC Waalwijk.

“Vertrouwen in onze kwaliteiten”

Voor RKC Waalwijk is de wedstrijd van aanstaande zondag de laatste van dit seizoen tegen een top vier ploeg. Op papier is de wedstrijd in Alkmaar dan ook nog de zwaarste die de Brabantse ploeg voorgeschoteld krijgt. Trainer Oosting heeft er echter alle vertrouwen in dat ook dit karwei geklaard kan worden. “Wij moeten een goed plan maken tegen een ongetwijfeld gemotiveerd AZ. Ik heb altijd vertrouwen in onze kwaliteiten. Ik weet zeker dat wij als RKC een kans maken om van AZ te winnen.”

Wanneer is AZ Alkmaar – RKC Waalwijk

De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – RKC Waalwijk uit de dertigste speelronde van de Nederlandse voetbalcompetitie wordt op zondag 23 mei gespeeld. Het duel begint om 20:00 uur.

Decor voor deze wedstrijd is het AFAS Stadion te Alkmaar. Pavlidis zal naar alle waarschijnlijk niet van de partij zijn nadat hij geblesseerd uitviel in de wedstrijd tegen Anderlecht. Of Jesper Karlsson meedoet, is nog onzeker. Bij RKC Waalwijk ontbreken geen belangrijke spelers. Scheidsrechter van dienst is Lindhout.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie