Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Twente – Ajax

Eredivisie: FC Twente – Ajax

In Enschede strijdt Ajax Amsterdam zondag voor de laatste kans op Champions League voetbal. Alleen bij winst op FC Twente en verlies van PSV tegen AZ is er volgend seizoen plaats voor de Amsterdammers in de eliteklasse van het internationale voetbal. Gaat Ajax het seizoen nog een beetje glans geven of poetst FC Twente het afscheid van trainer Ron Jans op door de bezoekers uit onze hoofdstad te verslaan? Sporttribune.nl blikt vooruit op FC Twente – Ajax.

Statistieken FC Twente – Ajax

Vorige week wist Ajax de kans op Champions League voetbal maar ternauwernood levend te houden. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht voetbalde het lang tegen zichzelf en liet het wederom een heel matig niveau zien. Na de gelijkmaker van Utrecht ging Ajax wel op jacht naar de winnende treffer en dat resulteerde uiteindelijk in een 3-1 zege.

FC Twente had veel minder moeite met RKC Waalwijk. In Brabant wisten de Tukkers met maar liefst 5-0 te winnen. De onderlinge wedstrijd tussen Twente en Ajax eerder dit seizoen eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Ron Jans (trainer FC Twente): “We gaan ons echt niet sparen tegen Ajax”

FC Twente maakt zich op voor de thuiswedstrijd tegen Ajax en de laatste competitiewedstrijd van trainer Ron Jans bij de Tukkers. De afzwaaiende coach kijkt het seizoen tevreden terug, maar wil zondag zijn team nog graag zien winnen. “We gaan ons echt niet sparen. We willen de play-offs ingaan met een goede laatste competitiewedstrijd. Daarnaast is er nog meer om voor te spelen. We zijn in de competitie nog ongeslagen thuis en hebben de minste tegengoals. Wanneer je als club niet bij de eerste drie eindigt, zijn dat wel speciale cijfers. Ajax heeft dit seizoen weleens een minder fase gehad. Tegen Utrecht speelden ze een heel aardige wedstrijd en dat nemen ze ook weer mee naar dit weekend.”

“Ajax zal ons moeten verslaan”

“Ajax kan nog tweede worden, maar dan moeten ze ons verslaan. Wij zullen er alles aan doen om zelf te winnen. Als ik ook ons spel op de training zie, dan werken we met vertrouwen toe naar de komende duels. Het is een heerlijk affiche. Het stadion is stijf uitverkocht en we zijn in vorm”, aldus Jans op de clubwebsite van FC Twente.

John Heitinga: “We zijn afhankelijk van resultaat in Alkmaar”

Ajax kan nog als tweede eindigen in de Eredivisie en zo de voorrondes van de UEFA Champions League ingaan. Mocht de ploeg van trainer John Heitinga verliezen in Enschede, dan wacht mogelijk de voorronde van de Conference League omdat AZ dan nog over de Amsterdammers heen kan wippen. Trainer John Heitinga “FC Twente speelt goed voetbal en heeft een fanatiek publiek. We krijgen een kans en die moeten we aangrijpen met beide handen. We moeten zelf winnen, maar zijn afhankelijk van resultaat in Alkmaar. Voorafgaand aan onze wedstrijd tegen FC Utrecht was een Europa League-plek het meest realistisch. Natuurlijk hopen we nu op meer, maar dan moeten we sowieso bij FC Twente winnen”, rekent Heitinga uit.

“Ik heb een gretig Ajax gezien”

Trainer Heitinga is hoopvol gestemd. “We krijgen daar een lastige middag. Ze spelen goed voetbal, met veel agressieve druk. Wij moeten. Ik heb tegen FC Utrecht een gretig Ajax gezien. We waren dominant aan de bal en hebben veel kansen gecreëerd. Bij balverlies klapten we er continu op, waardoor het een elftal was dat samen aanviel en samen verdedigde. Bij FC Groningen vond ik dat minder. Het enige dat ik mijn ploeg verwijt, is dat we de eerste helft veel verder afstand hadden moeten nemen. Maar deze groep is gretig, dat is zichtbaar”, zo besluit de Ajax-trainer zijn voorbeschouwing op de uitwedstrijd in de Grolsch Veste.

Wanneer is FC Twente – Ajax

De competitiewedstrijd FC Twente – Ajax Amsterdam in speelronde 34 van het Eredivisie seizoen 2022 – 2023 wordt op zondag 28 mei gespeeld. De aftrap zal om 14:30 uur worden verricht in de Grolsch Veste te Enschede.

Wie wordt er tweede, derde en vierde in dit Eredivisie seizoen? Krijgt John Heitinga nog loon naar werken of wordt het afscheid van Jans als voetbaltrainer een groot feest doordat FC Twente dit duel gaat winnen? Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwsplatform van Nederland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie