Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Feyenoord – FC Utrecht

Eredivisie: Feyenoord – FC Utrecht

Koploper Feyenoord speelt in de dertigste speelronde van de Eredivisie thuis tegen FC Utrecht. De Rotterdammers werden afgelopen donderdag uitgeschakeld in de Europa League en dus moet de knop zondag weer volledig om. Kan Utrecht daarvan profiteren of pakt Feyenoord gewoon weer drie punten? Sporttribune.nl blikt vooruit op Feyenoord – FC Utrecht.

Statistieken Feyenoord – FC Utrecht

De onderlinge wedstrijd die eerder dit seizoen werd gespeeld in de Utrechtse Galgenwaard leverde geen winnaar op. Feyenoord had de grootst mogelijke moeite met de Domstedelingen en hield aan het eerste duel na de (lange) winterstop ternauwernood een punt over. Eindstand: 1-1 gelijkspel.

Vorig jaar werd de wedstrijd Feyenoord Rotterdam – FC Utrecht afgefloten bij een 2-1 stand in het voordeel van de Rotterdamse formatie. Doelpuntenmakers in dat duel waren: Van der Hoorn (FC Utrecht; eigen doelpunt), Sander van der Streek (FC Utrecht) en Sinisterra (Feyenoord).

Arne Slot (trainer Feyenoord): “Herstellen en vol goede moed toewerken naar FC Utrecht”

Feyenoord beleefde een zware week. Donderdagavond werd de ploeg van trainer Slot in de kwartfinale van de Europa League verslagen door AS Roma. De koploper van de Eredivisie kan niet bij de pakken neer gaan zitten, want zondag komt FC Utrecht naar De Kuip. “Ik denk dat we Roma complimenten moet geven. Het is Roma gelukt om met 4-1 van ons te winnen. We moeten hiervan herstellen en gaan dan weer vol goede moed toewerken naar de wedstrijd tegen FC Utrecht”, zo zegt de trainer van Feyenoord daags na de Europa League uitschakeling in Rome.

“Steun van supporters kunnen we zondag goed gebruiken”

Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan in de Eredivisie en Feyenoord heeft nog zeker drie zeges nodig om kampioen te worden kunnen worden. Al hangt dat ook af van de uitslag bij PSV – Ajax. Feyenoord trainer Slot: “Onze supporters kunnen ons zondag helpen door ons te steunen van de eerste tot en met de laatste minuut. Ook of juist als we tegen Utrecht een mindere fase zouden hebben kunnen we de steun van hen erg goed gebruiken”, aldus trainer Slot.

Michael Silberbauer: “We kijken uit naar de komst van Feyenoord”

FC Utrecht maakt zich op voor de uitwedstrijd bij Feyenoord. Dit seizoen wisten de Domstedelingen in eigen Galgenwaard al een punt te pakken tegen de koploper en dus kijkt trainer Michael Silberbauer vol goede moed vooruit naar de wedstrijd in De Kuip. “Feyenoord is een erg goede tegenstander en dus een goede test voor ons richting het slot van deze competitie. We kijken uit naar de wedstrijd. Ik heb er zin in”, zegt de trainer van FC Utrecht.

“Weer genoeg opties voor de wedstrijd tegen Feyenoord”

Utrecht trainer Silberbauer weet nu al hoe hij het zondag wil gaan aanpakken in De Kuip. “We willen graag zien dat onze spelers met energie gaan spelen. We weten dat Feyenoord het ons moeilijk wil gaan maken. Maar wij willen laten zien dat wij onze eigen manier hebben van voetbal spelen. Iedereen wil zichzelf weer bewijzen. Het ziet er ook goed uit met de geblesseerden. De meeste spelers zijn op de weg terug, dus ik er zijn weer een genoeg opties voor de wedstrijd tegen Feyenoord.”

Wanneer is Feyenoord – FC Utrecht

De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht wordt gespeeld op zondag 23 april om 16:45 uur in De Kuip te Rotterdam. Volg de ontknoping van het Eredivisie seizoen 2022 – 2023 vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal voor je dagelijkse dosis voetbalinformatie over wedstrijden in binnen- en buitenland.

Zet Feyenoord in het weekend van de topper PSV – Ajax een grote stap naar het kampioenschap of weegt de uitschakeling in Europa zo zwaar door dat FC Utrecht de kans krijgt om punten van de Rotterdammers af te snoepen?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie