Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie hervatting: PSV Eindhoven – Vitesse Arnhem

Eredivisie hervatting: PSV Eindhoven – Vitesse Arnhem

Het was even afwachten of er dit weekeinde wel gevoetbald zou worden, maar na spoedoverleg is besloten toch gewoon de Eredivisie te hervatten. Dat betekent dat de topper PSV Eindhoven – Vitesse Arnhem van zaterdag 21 november ook gewoon doorgaat. Sporttribune.nl bikt vooruit op deze kraker in Eindhoven. 

Statistieken PSV Eindhoven – Vitesse Arnhem

De laatste drie Eredivisie duels die in Eindhoven plaatsvonden tussen PSV en Vitesse eindigde in winst voor PSV. In het seizoen 2018 – 2019 werd het 1-0 voor PSV. De wedstrijd in het seizoen 2019 – 2020 eindigde in een 5-0 zege voor de thuisploeg. En vorig seizoen wonnen de Eindhovenaren met 3-1 van Vitesse.

Huidige vorm PSV

PSV heeft een lastige periode gehad waarin het dik verloor van Ajax (5-0) en in de slotfase ook onderuit ging tegen AS Monaco (1-2). Inmiddels lijkt de ploeg de weg omhoog weer ingeslagen. PSV won de laatste twee Eredivisie wedstrijden voorafgaand aan de interlandbreak. FC Twente ging met 5-2 de bietenbrug op en Fortuna Sittard moest er ook aan geloven: 1-4.

Huidige vorm Vitesse

Vitesse maakte vooral indruk in de Conference League waarin het met 1-0 won van Tottenham. In de competitie doen de Arnhemmers het ook gewoon goed, maar in derby tegen Go Ahead Eagles ging het plots mis. De ploeg uit Deventer won in de Gelredome met 1-2. In de laatste speelronde voordat Oranje ging spelen voor een WK ticket versloeg Vitesse in een thuiswedstrijd FC Utrecht: 2-1.

Favoriet bij PSV – Vitesse

Door de recente uitslagen en het thuisvoordeel is PSV bij de voetbalkenners favoriet bij het duel van aankomende zaterdag. Vitesse weet echter vanuit een underdog positie vaak goed te presteren, kijk alleen maar naar de 1-0 winst op The Spurs in de Europe Conference League of de 2-1 winst op Feyenoord, eerder dit seizoen.

Roger Schmidt: “Sterker uit interlandbreak gekomen”

“Ik denk niet dat alle geblesseerde spelers die voor de interlandperiode geblesseerd waren weer hersteld zijn als we tegen Vitesse spelen, maar hopelijk hebben dan wel weer wat meer opties”, aldus de Duitse PSV trainer. “We zijn met opgeheven hoofd interlandbreak ingegaan en zullen er weer sterker uitkomen. Als is Vitesse natuurlijk wel gewoon een sterke tegenstander.”

Thomas Letsch: “PSV uit is een mooie, maar moeilijke wedstrijd”

“PSV-uit is een mooie wedstrijd en we kijken er naar uit om een goede wedstrijd te spelen”, begint Letsch zijn voorbeschouwing op het duel tegen zijn Duitse collega Schmidt. “Het is misschien wel de ideale tegenstander om na een lange interlandbreak tegen te spelen. Misschien is het na zo’n pauze makkelijker om tegen PSV te spelen dan tegen een ploeg die lager staat op de ranglijst. Al zal het natuurlijk een moeilijke wedstrijd worden. We hebben er alle vertrouwen in dat we niet met lege handen uit Eindhoven zullen vertrekken.”

Wanneer is PSV Eindhoven – Vitesse Arnhem

De Eredivisiewedstrijd PSV Eindhoven – Vitesse Arnhem wordt op zaterdag 20 november gespeeld. Het duel begint al om 16:30 uur en dat is vroeg voor een competitieduel op zaterdag. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, PSV en Vitesse via Sporttribune.nl en blijf vanuit je eigen online stoeltje op de Sporttribune op de hoogte van het Nederlandse voetbalnieuws!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie