Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie nacompetitie: Almere City – FC Emmen

Eredivisie nacompetitie: Almere City – FC Emmen

Deze week worden de finales van de Eredivisie nacompetitie gespeeld. Het Yanmar stadion in Almere is dinsdagavond het decor voor de eerste finale. Thuisploeg Almere City neemt het daarin op tegen FC Emmen. De Drentse formatie zal vervolgens op zondag 11 juni gastheer zijn voor de return. Sporttribune.nl blikt vooruit op Almere City – FC Emmen.

Statistieken Almere City – FC Emmen

Deze finale kwam afgelopen week tot stand tijdens de halve finales van de nacompetitie. Daarin name Almere City het op tegen VVV uit Venlo.

De Flevolandse profclub kreeg deze finaleplaats niet cadeau. De Limburgers kwamen in Venlo niet verder dan 1-1, maar hielden Almere in Flevoland ook op 1-1. Hierdoor was er een verlenging nodig. Ook daarin werd niet gescoord. De penaltyserie leverde vervolgens vooral missers op. VVV miste al haar pogingen, mede dankzij goed keeperswerk van Almere City doelman Bakker. Almere wist zelf wel twee keer raak te schieten en staat daardoor in de finale van de nacompetitie.

FC Emmen kwam afgelopen seizoen in de Eredivisie uit en is dus aan het strijden voor lijfsbehoud. In de halve finale deden de voetballers van de Drentse club dat uitstekend. NAC Breda had zowel uit als thuis geen schijn van kans. FC Emmen won in Breda met 1-2 en plakte daar een 2-0 thuiszege aan vast.

Alex Pastoor: “We hoeven voor geen enkele ploeg onder te doen”

Almere City FC staat in de finale van de play-offs en treft aanstaande dinsdag FC Emmen. City-trainer Alex Pastoor is klaar voor de laatste opdracht om naar de Eredivisie te mogen. “Dit is wel een fase van de competitie waarin we onze tanden erin gezet hebben. Wat er ook gebeurt! We hoeven voor geen enkele ploeg onder te doen, ook niet voor FC Emmen”, zo zegt de trainer van Almere City FC aan de vooravond van het eerste finaleduel in de Eredivisie nacompetitie.

“Promotie is onze ultieme droom”

Ik vind dat we hartstikke goed voetballen en zelfs steeds beter gaan voetballen. We geven ook weinig weg. We moeten tegen FC Emmen dezelfde strategie hanteren, doen waar we goed in zijn en dat blijven doen. Als we ons weer aan onze taak houden, dan maken we ook tegen FC Emmen kans om te winnen. Aanvallen is de beste strategie. We zijn nog twee wedstrijden verwijdert van onze ultieme droom. Promoveren naar de Eredivisie!”, aldus Pastoor die deze finaleplaats mede te danken heeft aan een geweldig optreden van doelman Nordin Bakker tijdens de strafschoppenserie tegen VVV.

Dick Lukkien: “Almere City lijkt op FC Emmen van enkele jaren geleden”

FC Emmen is nog één stap verwijderd om terug te mogen keren naar de Eredivisie. Trainer Dick Lukkien gaat een plan maken om Almere City uit te schakelen. “Ik heb uiteraard hun wedstrijden gezien, maar voor een gedegen analyse ga ik me weer – zoals altijd – opsluiten op mijn zolderkamer. Ik weet dat het een club is die nu in een vergelijkbare situatie zit als FC Emmen enkele jaren geleden, maar ik hou het toch liever bij onze eigen sentimenten”, zegt trainer Lukkien na de wedstrijd tegen NAC Breda.

“Wij gaan er alles aan doen om in de Eredivisie te blijven”

Voor FC Emmen is het doel duidelijk. De Drentse ploeg promoveerde vorig seizoen naar de Eredivisie en wil daar nog lang blijven. “Wij willen in de Eredivisie blijven en daar gaan we alles aan doen. Dat is het ultieme en hopelijk hebben we hier volgende week zondag groot feest.”

Wanneer is Almere City – FC Emmen

De wedstrijd Almere City – FC Emmen wordt op dinsdag 6 juni gespeeld in het Yanmar Stadion te Almere. Het duel in de thuisbasis van Almere City FC begint om 20:00 uur. Wie zet in dit heenduel de eerste belangrijke stap richting deelname aan het Eredivisie seizoen 2023 – 2024?

Volg de ontknoping vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen leest met daarin de verwachtingen van spelers en/of trainers! Mis niks van de actie en neem plaats op je eigen Sporttribune stoeltje!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie