Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: SC Heerenveen – Ajax Amsterdam

Eredivisie: SC Heerenveen – Ajax Amsterdam

In de negende speelronde van de Nederlandse Eredivisie treffen zaterdagavond SC Heerenveen en Ajax Amsterdam elkaar. Het duel begint al 18:45 uur en wordt gespeeld in het Abe Lenstra stadion te Heerenveen. Sporttribune blikt vooruit op de Eredivisie wedstrijd SC Heerenveen – Ajax Amsterdam.

Statistieken SC Heerenveen – Ajax Amsterdam

Wedstrijden van SC Heerenveen beginnen altijd met het Friese volkslied. Zo zal ook zaterdag het duel SC Heerenveen – Ajax Amsterdam geopend gaan worden. In de afgelopen twaalf seizoen wonnen de Amsterdammers tien keer in het Abe Lenstra Stadion. Twee duels eindigden in een gelijkspel. SC Heerenveen – Ajax is een wedstrijd die garant staat voor veel doelpunten en meestal drie punten voor de gasten uit onze hoofdstad.

In het seizoen 2008-2009 verloren de Amsterdammers voor het laatst een uitduel van SC Heerenveen. Met topspelers als Jan Vertonghen, Luis Suárez en Klaas Jan Huntelaar in de basis trad Ajax op zondag 5 oktober 2008 aan tegen de Friese formatie. Het elftal van de toenmalig Ajax-trainer Marco van Basten verloor die dag met maar liefst 5-2. Na dat debacle verloor Ajax geen één uitduel meer van SC Heerenveen in de Eredivisie.

Favoriet bij SC Heerenveen – Ajax Amsterdam

Bij de thuisploeg rekenen ze op het duo Veerman, die zeer bepalend zijn voor het spel van de Friezen. Bij Ajax draait het vooral om Dusan Tadic die de lijnen uitzet en de schakel vormt tussen de aanval en verdediging van de Amsterdammers.

Gezien de stand op de ranglijst en de recente resultaten van beide clubs is Ajax als bezoekende formatie favoriet in dit competitieduel. Voor de interlandbreak liet Ajax zien dat ze ook kwetsbaar kunnen zijn. In de Johan Cruijff Arena werd met 0-1 verloren van FC Utrecht. SC Heerenveen daarentegen pakte wél drie punten. Zij versloegen de nummer laatst uit de Eredivisie, PEC Zwolle, met 0-1 dankzij een eigen goal van Zwolle-verdediger Bram van Polen.

Blessures en schorsingen

Bij SC Heerenveen missen ze Pawel Bochniewicz (centrale verdediger) vanwege een gescheurde kruisband. Ook middenvelder Rodney Kongolo ontbreekt in de wedstrijdselectie voor het duel tegen Ajax. Kongolo kampt met griepverschijnselen en kan derhalve niet aan de aftrap verschijnen.

Ajax kent een vrijwel fitte wedstrijdselectie. Alleen de lang geblesseerde Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber ontbreken op het appel. Uiteraard is ook André Onana afwezig. De Ajax-doelman zit een UEFA schorsing uit en mag pas 4 november weer in actie komen.

Vanwege interlandverplichtingen moet Ajax het in Heerenveen ook stellen zonder Antony, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez.

Erik ten Hag: “Meer kansen creëren tegen SC Heerenveen”

“We hebben lang de tijd gehad om de nederlaag tegen FC Utrecht te analyseren. We kijken elke dag heel kritisch in de spiegel. Wat gaat er verkeerd? Waar moeten we aan werken? Tegen Utrecht creëerden we te weinig kansen. Dat moet beter, zaterdag al in Friesland tegen SC Heerenveen.”

“Eerst Heerenveen, dan pas Dortmund”

En dan wacht dinsdag alweer Dortmund in de Champions League: “Eerst Heerenveen en dan Dortmund. We kijken altijd van wedstrijd naar wedstrijd en natuurlijk zijn we op de achtergrond al bezig met Dortmund, maar de spelers richten zich nu op de uitwedstrijd in Heerenveen daarna gaat de focus op dinsdag.”

Wanneer is SC Heerenveen – Ajax Amsterdam

Het competitieduel SC Heerenveen – Ajax Amsterdam in de negende speelronde van de Eredivisie wordt op zaterdag 16 oktober om 18:45 uur afgewerkt in het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen. Volg al het voetbalnieuws, SC Heerenveen, Ajax Amsterdam en de Eredivisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van jouw favoriete club of voetballer!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie