Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: sc Heerenveen – Go Ahead Eagles

Eredivisie: sc Heerenveen – Go Ahead Eagles

Bijna alles is al beslist in de Nederlandse Eredivisie, maar dat geldt niet voor deelnemers aan de play-offs. De nummers vijf, zes, zeven en acht strijden komende weken om een ticket voor UEFA Europe Conference League. Sc Heerenveen is momenteel achtste en zou dus daaraan mee mogen doen. Het voelt echter de hete adem in de nek van RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles. Die laatste is zondag de tegenstander in de slotronde. Sporttribune blikt vooruit op sc Heerenveen – Go Ahead Eagles.

Statistieken sc Heerenveen – Go Ahead Eagles

Vorige week wisten de Friezen in de uitwedstrijd bij PSV een punt te pakken door met 3-3 gelijk te spelen. Hierdoor heeft sc Heerenveen deelname aan de play-offs nog in eigen hand. Go Ahead Eagles wist vorige week met 0-2 te winnen van Fortuna Sittard en maakt daardoor ook nog kans op het seizoenstoetje.

Eerder dit seizoen was Go Ahead gastheer toen sc Heerenveen naar Deventer kwam. Dat onderlinge duel eindigde toen in gelijkspel.

Kees van Wonderen: “Noppert keept tegen Go Ahead Eagles”

Sc Heerenveen verdedigt aanstaande zondag de achtste plaats van de Eredivisie dat recht geeft op play-offs voor de Conference League. Sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen blikt vooruit naar de wedstrijd tegen zijn ex-club Go Ahead Eagles. “We moeten honderd procent zijn tegen Go Ahead Eagles, anders komen we tekort. Als het ons zou lukken om de play-offs te behalen zou dat heel mooi zijn. Ik ben dan ook heel blij dat Andries Noppert weer kan spelen. Dat is voor ons, voor hem en voor de fans. Andries brengt echt meerwaarde en is nu klaar voor zijn rentree”, zo zegt de trainer van de Friese ploeg op het clubkanaal.

“We missen klootzakken”

De trainer van sc Heerenveen weet hoe het team versterkt moet worden mocht sc Heerenveen de Conference League gaan spelen, maar ook in de Eredivisie van belang is. “We missen klootzakken. We hebben behoefte aan een jongen die het regelt op het veld. Die zegt: tot hier en niet verder. We willen daar in de transferperiode op handelen, zodat we straks andere spelers meer in hun kracht kunt zetten”, aldus trainer Van Wonderen tot besluit.

René Hake: “We hebben nog een kleine kans”

Ook voor Go Ahead Eagles valt er nog iets te halen in de laatste speelronde van de Eredivisie. De ploeg van trainer René Hake heeft ook nog kans op play-offs voor Europees voetbal als het wint van sc Heerenveen. Trainer Hake wil die kans niet laten schieten. “We hebben nog een kleine kans op een Europese ticket en daar gaan we voor”, zo vertelt de trainer van de Overijsselse ploeg.

“Natuurlijk moeten we dan winnen bij sc Heerenveen”

RKC Waalwijk kan nog roet in het eten gaan gooien voor Go Ahead Eagles. De Brabantse ploeg staat negende en heeft twee punten meer dan Go Ahead Eagles. RKC speelt zondag uit bij de andere Friese ploeg in Leeuwarden. “Natuurlijk moeten we dan winnen bij sc Heerenveen en zijn we afhankelijk van wat RKC Waalwijk gaat doen tegen SC Cambuur, maar het zou mooi zijn als het ons lukt”, zo besluit Hake zijn vooruitblik op de trip naar Friesland.

Wanneer is sc Heerenveen – Go Ahead Eagles

De competitie wedstrijd sc Heerenveen – Go Ahead Eagles wordt op zondag 28 mei gespeeld. In deze laatste speelronde van dit Eredivisie seizoen maken beide ploegen onderling uit wat de eindstand wordt. Of dat genoeg is voor de play-offs is mede afhankelijk van de resultaten in de andere duels en dan met name de uitslag bij Cambuur – RKC. Mocht Cambuur winnen en Go Ahead van Heerenveen winnen, dan is het zelfs nog mogelijk dat de Eagles naar de play-offs gaan. Het doelsaldo is namelijk ook exact gelijk.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie