Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Sparta Rotterdam – FC Twente

Eredivisie: Sparta Rotterdam – FC Twente

Wie mag er komend seizoen namens Nederland meedoen aan de voorronde van UEFA Conference League? Komende week gaan Sparta Rotterdam en FC Twente dat uitmaken. Op woensdag 7 juni begint die onderlinge strijd met het duel Sparta Rotterdam – FC Twente. Wie grijpt de winst op Het Kasteel en gaat met een voorsprong de return in? Sporttribune.nl blikt vooruit op Sparta – FC Twente.

Statistieken Sparta Rotterdam – FC Twente

De Spartanen rekenden afgelopen zondag af met FC Utrecht. Het elftal van trainer Maurice Steijn had het op Spangen echter lastiger dan verwacht. FC Utrecht wist de 1-2 nederlaag opgelopen in de eigen Galgenwaard goed te maken door met 0-1 te winnen. Hiervoor was er een verlenging nodig. Daarin scoorden beide clubs niet. De penaltyserie werd vervolgens gewonnen door Sparta, mede dankzij een geweldig optreden van Sparta doelman Nick Olij.

FC Twente had in de andere halve finale beduidend minder moeite met sc Heerenveen. In Friesland wist Twente al met 1-2 te winnen en de thuiswedstrijd in de eigen Grolsch Veste zorgde ervoor dat die voorsprong nog eens flink weer uitgebreid. De club uit Enschede won met maar liefst 4-0 van de Friese formatie.

Maurice Steijn: “Geweldig slot van geweldig seizoen”

Sparta Rotterdam krijgt voor het eerst de kans om een ticket naar de Europa Conference League te veroveren. Om die prijs te pakken, moeten de Spartanen FC Twente zien uit te schakelen. Sparta-trainer Maurice Steijn: “Een geweldig slot van een geweldig seizoen. Op basis van het seizoen, waarin Twente vijfde is geworden en wij zesde, is dit misschien ook wel een terechte finale”, zo zegt de trainer van de Rotterdammers op de clubwebsite.

“Een ongelooflijk zware wedstrijd”

De Sparta-trainer weet dat de Tukkers al lang ongeslagen zijn en in de play-offs meer doelpunten wisten te scoren dan de Spartanen. “Het zal een ongelooflijk zware wedstrijd worden, ik heb ze zien spelen. Maar wij zullen onze huid duur verkopen, zoals we dat het hele jaar al doen. Wij gaan voor het ultieme”, zegt Steijn strijdvaardig.

Ron Jans: “We tikken een heel hoog niveau aan”

Na dit seizoen zwaait trainer Ron Jans af als coach van het betaald voetbal. Bij FC Twente wil de trainer een mooi seizoen afsluiten. “Ik heb als trainer nog nooit een seizoen meegemaakt waarin ik mijn eigen ploeg zo goed vond voetballen. Dus dat is een enorm compliment. Het is genieten om zo te voetballen en dat straalt het elftal ook uit. Het is vertrouwen, plezier, teamgeest. Ik vind dat we een heel hoog niveau aantikken. Ook voor donderdag is iedereen weer fit om tegen Sparta te kunnen spelen”, zo vertelt trainer Jans op het clubkanaal van de Tukkers.

“Voorronde Conference League halen”

Sc Heerenveen werd in de halve finale simpel uitgeschakeld door FC Twente. In de Grolsch Veste werd het 4-0 tegen de Friese ploeg. Nu wil de trainer van de club uit Enschede ook doorpakken in de finale. “Ik zit als trainer zo in elkaar dat ik niet alleen denk in resultaat, maar ook in hoe je speelt. En daarin hebben we dit seizoen absoluut aan de opdracht voldoen. Maar als je zo goed speelt, dan ben je eigenlijk ook verplicht om die prijs, de Conference League voorronde, ook te halen.”

Wanneer is Sparta Rotterdam – FC Twente

De wedstrijd Sparta Rotterdam – FC Twente in de finale van de Eredivisie play-offs wordt op donderdag 8 juni gespeeld. De wedstrijd op Spangen zal om 20:00 uur beginnen.

Kan Sparta thuis een voorsprong nemen op FC Twente of lukt het de Tukkers om deze uitwedstrijd te winnen en zodoende in een zetel de thuiswedstrijd van komende zondag in te gaan? Volg het vanaf de eerste rang via de online voetbaltribune op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie