Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie speelronde vijftien: Ajax – Willem II

Eredivisie speelronde vijftien: Ajax – Willem II

Op donderdag 2 december opent de vijftiende speelronde van de Nederlandse Eredivisie met de wedstrijd Ajax – Willem II. De Amsterdammers zijn na veertien wedstrijden koploper en Willem II bivakkeert momenteel op een teleurstellende elfde plek. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze midweekse competitiekraker tussen Ajax Amsterdam en Willem II Tilburg.

Historie Ajax – Willem II

Cijfers liegen niet en dus beginnen we deze voorbeschouwing met een terugblik. Hoe verliepen de afgelopen confrontaties tussen Ajax en Willem II? We beginnen bij vorig seizoen en gaan terug tot en met het seizoen 2017 -2018. In die periode werd Ajax – Willem vier keer gespeeld.

Afgelopen seizoen won Ajax met 3-1 van Willem II. Davy Klaassen opende na rust de score, waarna Pavlidis niet veel later beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht: 1-1. In de 83e minuut zorgde Bryan Brobbey voor een nieuwe voorsprong voor de Amsterdammers. Dusan Tadic gooide vlak voor de tijd het duel definitief in het slot: 3-1.

Dat het pas in de slotfase beslist werd, was niet verrassend als je bedenkt dat Ajax in het seizoen 2019 – 2020 nog hard onderuit ging in het eigen stadion. Willem II kwam op 6 december op bezoek – in dezelfde periode als nu dus – en nam brutaal de leiding dankzij Mike Tresor Ndayishimiye (nu uitkomend voor KRC Genk). Damil Dankerlui (nu FC Groningen) verdubbelde de score en bepaalde daarmee de eindstand op 0-2.

In de twee seizoenen daarvoor had Ajax telkens geen kind gehad aan de Tilburgse formatie. In het seizoen 2018 – 2019 won het met 2-0 en in het seizoen 2017 -2018 werd het 3-1.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ajax won vier van haar laatste vijf gespeelde wedstrijden. Het enige puntverlies werd – zeer verrassend – geleden in de thuiswedstrijd tegen promovendus Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer nam een punt mee naar huis door Ajax op 0-0 te houden.

Afgelopen weekeinde ging het uit bij Sparta ook niet vanzelf, maar Ajax won dit keer wel. Tadic maakt de enige treffer in het duel op Spangen, dat behalve drie punten niks opleverde voor een matig spelend Ajax.

Huidige vorm Willem II

Over de vorm van Willem II kunnen we heel kort zijn: ze zijn totaal niet in vorm. De Tilburgers verloren al vijf wedstrijden op rij en wisten al sinds 25 september niet meer te winnen. De overwinning was toen overigens wel op aartsrivaal PSV: 2-1. Vervolgens werd er tweemaal gelijkgespeeld, volgden er vier nederlagen en kwam er afgelopen weekeinde zelfs nog een vijfde bij toen er met 0-1 werd verloren van (alweer) Go Ahead Eagles.

Erik ten Hag: “Vertrouwen tanken door te winnen van Willem II”

“Wij moeten kritisch zijn en op alle vlakken beter spelen donderdag tegen Willem II. Soms verliezen we de bal te makkelijk in de half ruimte en onze restverdediging was niet goed. Al geven we niet veel weg, we creëren zelf ook te weinig”, zegt trainer Ten Hag. “We spelen tegen Willem II. Daar moeten we vertrouwen tanken voor de aankomende topduels in de Eredivisie en in de Champions League”, waarmee de oefenmeester doelt op de wedstrijden tegen achtereenvolgens Sporting Portugal, AZ en Feyenoord.

Fred Grim: “Niets te verliezen tegen Ajax”

“We hebben niets te verliezen, dat is weleens fijn. Als we donderdag tegen Ajax iets willen klaarspelen, dan moeten de koppies leeg. Geloof me de spelers doen er écht alles aan, maar het lukt nu gewoon even niet. We moeten het met elkaar proberen om te draaien en het zou natuurlijk geweldig zijn als dat uitgerekend tegen Ajax zou lukken.”

Wanneer is Ajax – Willem II

De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – Willem II wordt gespeeld op donderdag 2 december om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Volg al het voetbalnieuws rondom de Nederlandse Eredivisie, Ajax Amsterdam en Willem II via Sporttribune.nl: jouw online stoeltje voor het volgen van nationaal en internationaal voetbal.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie