Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie stadsderby: Feyenoord – Sparta

Eredivisie stadsderby: Feyenoord – Sparta

In de Nederlandse Eredivisie staat de onvervalste Rotterdamse derby Feyenoord – Sparta geprogrammeerd. Het duel in de Rotterdamse Kuip wordt op zondag 6 februari uitgevochten en begint om 12:15 uur. Sporttribune blikt vooruit op het altijd beladen competitieduel Feyenoord Rotterdam – Sparta Rotterdam.

Voorgaande derby’s Feyenoord – Sparta

In de laatste drie uitvoeringen van Feyenoord – Sparta wisten de bezoekers uit Kralingen รฉรฉn punt te pakken. De overige twee duels gingen naar thuisploeg Feyenoord.

Afgelopen seizoen stonden Feyenoord en Sparta op 19 mei tegenover elkaar in de play-offs voor Europees voetbal. Feyenoord won dat onderonsje met 2-0.

Dit seizoen ontving Sparta de grote broer uit Rotterdam Zuid al op het Kasteel. Op 31 oktober van het vorige kalenderjaar won Feyenoord op Spangen met 0-1. Matchwinner werd de Belgische spits Cyriel Dessers, die met zijn treffer in de blessuretijd Feyenoord drie punten bezorgde.

Wim Jansen

De wil om te winnen zal wellicht nog iets groter zijn nadat de Rotterdamse club onlangs afscheid heeft moeten nemen van clubicoon Wim Jansen. De voormalig speler van Feyenoord overleed op 25 januari en kreeg al een groots afscheid in de havenstad. Hierdoor is het dus goed mogelijk dat Feyenoord extra gemotiveerd is voor deze derby.

Henk Fraser

Het derbygevoel leeft lang niet overal meer even sterk als vroeger, maar deze Rotterdamse derby is nog altijd zeer beladen. Zeker nu er weer fans van het legioen in het stadion worden toegelaten. Ook bij Sparta Rotterdam leeft de ontmoeting Zuid – West enorm, maar daar is men vooral bezig om bij te komen van de mededeling die hoofdtrainer Henk Fraser deze week deed. Hij gaf aan na dit seizoen Sparta te zullen verlaten, dus dat was even schrikken voor de Spartaanse fans.

Wanneer is Feyenoord – Sparta

De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – Sparta wordt aanstaande zondag, 6 februari 2022, om 12:15 uur gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Het duel tussen de nummer drie (Feyenoord) en de nummer zestien (Sparta) staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gรถzรผbรผyรผk.

Dus volg het nieuws over de stadsderby van Rotterdam, Feyenoord en Sparta via Sporttribune.nl: het online platform van Nederlands en buitenlands voetbalnieuws. Het online tribunestoeltje waar jij altijd op de eerste rang zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie