Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper: PSV – Ajax

Eredivisie topper: PSV – Ajax

PSV – Ajax: de tweestrijd om plek twee. Het duel tussen eeuwige rivalen PSV en Ajax staat dit keer in het teken van positie twee. Beide clubs hebben op dit moment evenveel punten, alleen heeft Ajax een beter doelsaldo. De eerste plaats van Feyenoord lijkt onhaalbaar geworden en dus is plek twee nu het doel. Want de nummer twee van de Eredivisie gaat naar de Champions League. Sporttribune.nl blikt vooruit op de kraker PSV – Ajax!

Statistieken PSV – Ajax

Lange tijd was Ajax heer en meester in de onderlinge duel tussen de Amsterdammers en de Eindhovenaren. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid. Van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen won PSV er drie. In de laatste drie onderlinge ontmoetingen gingen alle overwinningen naar de ploeg uit Eindhoven.

Die zeges leverde PSV al twee prijzen op: de KNVB beker 2021 – 2022 en de Super Cup 2022 – 2023. Ook in de competitie was PSV al te sterk voor de Amsterdammers. In de Johan Cruijff Arena werd eerder dit seizoen met 1-2 gewonnen door de Brabantse formatie.

Ruud van Nistelrooij: “We starten wedstrijd tegen Ajax vanuit een goede positie”

Dit weekend treffen PSV en Ajax elkaar in speelronde dertig van de Eredivisie en een week later spelen de ploegen de TOTO KNVB bekerfinale tegen elkaar in De Kuip te Rotterdam. PSV-trainer Ruud van Nistelrooij kijkt uit naar deze twee duels tegen de Ajacieden. “We hebben twee prachtige wedstrijden tegen Ajax voor de boeg. We starten de competitiewedstrijd vanuit een goede positie en spelen dit competitieduel thuis”, zegt de trainer van de Eindhovense ploeg.

“We hebben de Super Cup al van ze gewonnen”

Aan het begin van het seizoen speelden de ploegen om de Johan Cruijff Schaal. De Brabantse formatie won toen met 3-5 van Ajax in Amsterdam. Trainer Van Nistelrooij kijkt graag terug naar dat duel.  “We hebben de Super Cup al gewonnen, we spelen een bekerfinale en theoretisch kunnen we nog steeds kampioen worden. Zo hoog mogelijk eindigen, dat is het allerbelangrijkste. Daar gaat het om. En dat betekent dat we (weer) van Ajax moeten winnen”, aldus trainer Van Nistelrooij.

Joey Veerman (PSV): “We doen het goed tegen topclubs”

Ook Joey Veerman haalt de statistieken erbij voor het treffen met Ajax in Eindhoven. “We zijn klaar voor Ajax. Dat zijn altijd wedstrijden op zich. We hebben tegen Ajax en Feyenoord dit seizoen nog niet verloren, dus je kan gerust zeggen dat we het goed doen tegen de andere topclubs”, aldus Veerman.

John Heitinga: “We weten wat we moeten doen tegen PSV”

Ajax-trainer John Heitinga blikt met vertrouwen vooruit naar de kraker in het Philips Stadion. “Wij weten wat we moeten doen en zullen vol voor de winst gaan. Aan de andere kant moeten we ook realistisch zijn: dit is een ander Ajax dan de afgelopen jaren. Tegen Emmen waren we energieloos. We kunnen gewoon veel beter dan we in die wedstrijd hebben laten zien”, stelt de trainer van Ajax.

“Schorsing Álvarez niet bepalend”

Ajax-speler Edson Álvarez kreeg in de wedstrijd tegen FC Emmen een gele kaart voorgeschoteld en is geschorst voor de wedstrijd tegen PSV. Trainer Heitinga mist dus een sterkhouder in deze topwedstrijd, maar kan dat naar eigen zeggen oplossen. “Álvarez is geschorst tegen PSV en die klap voel je wel even. We gaan hem zeker missen. Ik vond het overigens geen overtreding en dus ook geen gele kaart. Zijn gemis zal echter niet bepalend zijn voor de uitslag zondag”, aldus trainer Heitinga.

Dušan Tadić (Ajax): “Twee keer PSV. Prachtig, toch?”

Ook Ajax-speler Dušan Tadić heeft er zin in om de Eindhovenaren te treffen in het Philips Stadion. “We hebben in korte tijd vaak tegen Feyenoord gespeeld. Nu twee keer tegen PSV. Prachtig, toch? We hebben zeker een iets moeilijker programma, maar dat maakt niet uit als je alles wint. Wij hebben wel meer ervaring dan PSV, al denk ik niet in het behalen van de tweede plek”, zo besluit Tadić met een knipoog naar alle tweede plaatsen van de Eindhovenaren in de afgelopen kampioensjaren van Ajax.

Wanneer is PSV – Ajax

De kraker PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam in de 30e speelronde van de Eredivisie wordt op zondag 23 april gespeeld. Het duel in het Philips Stadion begint om 14:30 uur.

De 37-jarige scheidsrechter Serdar Gözübüyük heeft drie dagen na zijn Europese optreden bij de Conference League wedstrijd OGC Nice – Basel ook de leiding over de topper in de Eredivisie tussen PSV en Ajax. De KNVB maakte dat maandag al bekend. Inzet van het duel in Eindhoven is de tweede plaats in de Eredivisie. Beide clubs hebben nu 62 punten, Ajax staat op basis van een iets beter doelsaldo boven PSV.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie