Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Willem II – Ajax Amsterdam

Eredivisie: Willem II – Ajax Amsterdam

In de 23e speelronde komt koploper in actie tegen Willem II. In Tilburg verdedigen de Amsterdammers een voorsprong van vijf punten op nummer twee PSV. De wedstrijd is de laatste krachtmeting alvorens Ajax op woensdag 23 februari de Champions League hervat met een uitwedstrijd tegen Benfica. Sporttribune blikt vooruit op Willem II – Ajax Amsterdam.

Statistieken Willem II – Ajax Amsterdam

De laatste keer dat Willem II tegen Ajax Amsterdam was op 23 december 2020. Toen eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Ajax kwam al naar vier minuten op voorsprong dankzij een goal van Anthony. De Ajacieden wreven in hun handen en maakten zich al op voor een monsterscore, maar zover kwam het niet.

De Ghanees Kwasi Okyere Wriedt spreekt geen Amsterdams en trok zich dus niks aan van de plannen die Ajax had. Vlak naar de rust scoorde Wriedt, die tegenwoordig uitkomt voor Holstein Kiel, de gelijkmaker: 1-1. In het vervolg van het duel gebeurde er nog van alles, maar gescoord werd er niet meer.

Willem II Tilburg in degradatiezorgen

De gastheren uit Tilburg verkeren in acute degradatienood. Willem II staat momenteel vijftiende en dat is slechts één plaatsje boven een promotie/degradatieplek en maar vier punten verwijderd van rechtstreekse degradatie. De statistieken van Willem II zijn dan ook uiterst belabberd. Even leek er licht aan het eind van de tunnel toen er begin deze maand met 2-1 van RKC Waalwijk werd gewonnen. Maar afgelopen weekend ging het op bezoek bij mede degradatiekandidaat Sparta Rotterdam weer mis. Na een 0-0 ruststand verloor Willem II met 1-0, waardoor het eigenlijk moet stunten tegen Ajax om niet nog verder af te zakken op de ranglijst.

Ajax op schot in 2022

Terwijl de formatie uit Tilburg zwaar in de problemen zit, lukt bij de Amsterdammers momenteel alles. Het elftal van trainer Erik ten Hag verloor dit jaar nog geen punt. Ajax scoorde in 2022 al 26 doelpunten en kreeg er slechts één tegen: de 1-1 van Mario Gotze in de topper tegen PSV.

Afgelopen weekend boekten de Ajacieden tegen FC Twente ook een simpele zege. In de Johan Cruijff Arena werd het tegen de nummer vier van de Eredivisie van dat moment maar liefst: 5-0.

Wanneer is Willem II – Ajax Amsterdam

De Eredivisiewedstrijd Willem II Tilburg – Ajax Amsterdam wordt op zaterdag 19 februari gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam-Duivendrecht. Het duel begint om 18:45 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Nederlandse Eredivisie, Willem II Tilburg en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl. Kan de thuisploeg net als in 2020 opnieuw stunten door een punt te pakken tegen de regerend landskampioen?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie