Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO 2024: Gibraltar – Frankrijk

EURO 2024: Gibraltar – Frankrijk

Frankrijk speelt dit keer niet in de Final Four van de UEFA Nations League. Daarom moet Les Bleus aan de bak in de EK kwalificatie. In Groep B, de poule waarin ook Nederland zit, spelen de Fransen komende vrijdag tegen Gibraltar. Sporttribune.nl blikt vooruit op de kwalificatiewedstrijd voor EURO 2024 Gibraltar – Frankrijk.

Statistieken Gibraltar – Frankrijk

Wie een klein beetje thuis is in het voetbalwereldje snapt direct dat Gibraltar normaal gesproken kansloos is tegen de Fransen. Het Franse elftal wist in de afgelopen jaren grote prijzen te pakken, werd meerdere keren eindwinnaar op het EK en WK. Ook won het land onder leiding van bondscoach Didier Deschamps de eerste twee kwalificatieduels voor EURO204, terwijl Gibraltar twee keer kansloos ten onder ging. Nederland en Griekenland versloegen het dwergstaatje met 3-0.

De Fransen openden in maart de kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen Nederland. En dat werd een ware voetbalshow, voor de Fransen dan welteverstaan. Oranje had niks, maar dan ook niks in te brengen en verloor met maar liefst 4-0. Een ruime zege. En daarop zullen de Fransen ook tegen Gibraltar mikken. Winnen en vaak scoren.

Julio Cesar Ribas: “Frankrijk is één van de besten ter wereld”

Gibraltar kijkt uit naar de komst van Frankrijk, de wereldkampioenkampioen van 2018. Bondscoach Julio Cesar Ribas vindt het een hele eer om met zijn team tegen Les Bleus te mogen spelen. “We spelen tegen Frankrijk en dat is een van de beste teams ter wereld. Het is geweldig om thuis te spelen voor onze thuisfans en we willen hen zoveel mogelijk plezieren. We hebben een heel jonge selectie en we staan te popelen om aan de slag te gaan”, zegt bondscoach Ribas.

Fans

Ribas vervolgt: “Onze fans  komen hier 100% lawaai maken. We gaan er een zo goed mogelijke wedstrijd van maken. Onze supporters staan achter ons. De Fransen komen om aan te vallen en gaan het ons natuurlijk moeilijk maken, maar onze fans gaan proberen om het hen ook zo moeilijk mogelijk te maken.”

Didier Deschamps: “We mogen niet denken dat we al gekwalificeerd zijn”

Frankrijk speelt de komende dagen de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Griekenland en kan daarmee de eerste plaats van de poule verstevigen. Dan moet er wel gewonnen worden en dat is volgens bondscoach Didier Deschamps zelfs tegen Gibraltar niet vanzelfsprekend. “We mogen niet denken dat we al gekwalificeerd zijn. We kunnen niet met de armen achterover leunen. We moeten aan de bak. We zitten in een kwalificatiefase en daarin is elke punt van belang”, aldus Deschamps.

Mbappé en Griezmann

De Franse oefenmeester is er klaar voor om met zijn team af te reizen naar Gibraltar en vervolgens thuis tegen Griekenland te gaan spelen. “Ik heb een groep van 23 spelers klaarstaan voor de wedstrijden tegen Gibraltar en Griekenland. Ik wil dat mijn spelers rust nemen, want voor ons zijn er in deze twee wedstrijden wel gewoon zes punten te rapen om aan ons totaal toe te voegen”, zo besluit de bondscoach die met Mbappé en Griezmann natuurlijk twee sterkhouders in de selectie heeft die het verschil moeten kunnen maken tegen het kleine Gibraltar.

Wanneer is Gibraltar – Frankrijk

De kwalificatie wedstrijd voor EURO2024 tussen Gibraltar en topfavoriet Frankrijk wordt op vrijdag 16 juni gespeeld. Beide landen zullen om 20:45 uur aan de aftrap staan in het Estádio Algarve te Faro/Loulé. Weet Frankrijk een monsterscore te behalen tegen het nietige Gibraltar of weet de dwergstaat van zich af te bijten in Portugal?

Volg dit en al het andere voetbalnieuws over de UEFA Nations League en de EK kwalificatiewedstrijden van deze week via Sporttribune.nl! Hét online voetbalnieuwskanaal waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen leest met daarbij de reacties van de coaches en spelers zelf!

Kan Mbappé de transferperikelen rondom zijn vertrek bij PSG loslaten en vol voor Les Bleus gaan? De transfergeruchten zullen ook tijdens deze EURO2024 kwalificatiecampagne op volle toeren blijven draaien.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie