Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2020: kwartfinale Engeland – Oekraïne

EURO2020: kwartfinale Engeland – Oekraïne

Op zaterdag 3 juli worden de laatste twee kwartfinales van EURO2020 gespeeld. Engeland – Oekraïne is voor Nederland een extra interessante wedstrijd omdat de Oekraïne bij Oranje in de poule zat. Gaat Engeland dit duel winnen en zich plaatsen voor de halve eindstrijd in eigen land? 

Statistieken Engeland – Oekraïne

De Head 2 Head statistieken bij Engeland – Oekraïne geven verrassend genoeg weinig uitsluitsel over de krachtverhoudingen voor komende zaterdag. De laatste twee ontmoetingen eindigden namelijk in een gelijkspel. Tijdens de WK kwalificatiewedstrijden in het seizoen 2012 – 2013 werd het 1-1 in Engeland en 0-0 in de thuiswedstrijd voor de Oekraïense formatie.

De vorm van de Engelsen is echter wel een stuk beter dan die van de Oekraïne. Engeland won op EURO2020 alle duels, met uitzondering van de Britisch Battle tegen Schotland (0-0). De Oekraïne daarentegen wisten met de hakken over de sloot de achtste finales te bereiken. Ze verloren van Nederland (3-2) en Oostenrijk (0-1), maar wisten dankzij een krappe 2-1 zege op Noord-Macedonië alsnog de knock-outfase te bereiken.

Gareth Southgate: “Ongelooflijke avond tegen Duitsers”

De Engelse bondscoach Gareth Southgate kreeg alle lof en glorie toegezwaaid na de 2-0 zege op Duitsland. Southgate genoot met volle teugen: “Ik ben zo blij dat we de fans in het stadion en ook miljoenen mensen thuis voor de tv een ongelooflijke avond hebben kunnen bezorgen”, vertelde Southgate in gesprek met de Britse TV zender BBC.

Oekraïne – Engeland: “Sufferds als we denken in juiste tabelhelft te zitten”

Zaterdag nemen de Engelsen het in het Stadio Olimpico in Rome op tegen de winnaar van de achtste finale tussen Zweden en Oekraïne. “Mijn spelers zongen in de kleedkamer. Ik was diegene die de pret drukte en zei: ‘Het is fantastisch, maar dit betekent niets als we zaterdag verliezen’. Het is schitterend om opgewonden te zijn. Maar we zijn sufferds als we denken dat we in de juiste tabelhelft zitten.”

Southgate: “Oekraïne – Engeland kans om geschiedenis te schrijven”

“We hebben gezien dat geschiedenis kan worden gecreëerd en ik denk dat de spelers van die uitdaging genieten en we moeten het als een uitdaging zien in plaats van er bang voor te zijn”, zei Southgate. De oude dingen “zou niets moeten betekenen”, voegde hij eraan toe. “De wedstrijd Oekraïne – Engeland is hun moment. Elke keer dat je een Engeland-shirt aantrekt, je een kans hebt om een ​​doelpunt te maken dat voor altijd zal worden getoond.”

Road to final

Als Engeland de halve finale en de eindstrijd in het eigen Wembley Stadium wil spelen moet er zaterdag dus gewonnen worden. Maar daarna wacht een zo mogelijk nog moeilijkere opgave: spelen tegen de winnaar van Tsjechië – Denemarken, twee onvoorspelbare landen. Mocht ook dat lukken, dan wacht waarschijnlijk België, Italië of Spanje. Uiteraard kan ook Zwitserland nog steeds EURO2020 finalist worden. Of Engeland dat zal zijn, zal mede afhangen van de wedstrijd die zaterdag 3 juli om 21:00 uur begint in Stadio Olympico te Rome.

Volg al het nieuws rondom EURO2020 vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl! En check de tussenstanden van alle duels in ons gloednieuwe matchcenter met live tussenstanden en scores. Volg Oekraïne – Engeland live!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie