Momenteel jij en 95 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2020: kwartfinale Tsjechië – Denemarken

EURO2020: kwartfinale Tsjechië – Denemarken

Wat hadden we hier graag een voorbeschouwing geschreven over Nederland – Denemarken, maar de realiteit is helaas anders. Tsjechië bleek (veel) te sterk van Oranje en mag dus komende zaterdag tegen de Denen strijden om een plaatsje in de halve eindstrijd van EURO2020. Tsjechië – Denemarken heeft vooraf geen uitgesproken favoriet. Toch lijkt de Deense ploeg de meeste kans te maken om te winnen of vergissen we ons nu weer in de Tsjechen? 

Geschiedenis Tsjechië – Denemarken

De wedstrijden Tsjechië – Denemarken zijn in het verleden vaak in een gelijkspel geëindigd. Van de tien ontmoetingen tussen beide landen werd er zesmaal geen winnaar uitgeroepen. Bij de laatste zes keer dat de Tsjechen en Denen de degens met elkaar kruisten viel er vijf keer een gelijkspel te noteren. De Deense ploeg was in die ene wedstrijd waarin wel een winnaar kwam de beste. Tijdens de WK kwalificatiewedstrijd die op 22 maart 2013 in Tsjechië werd gespeeld scoorden de Denen driemaal: 0-3.

Favoriet EURO2020 duel

Bij dit elfde duel uit de historie is geen favoriet. Dat betekent dat een gelijkspel wederom tot de mogelijkheden behoort. De landen zijn aan elkaar gewaagd. Dat was zo en zal ook komende zaterdag naar verwachting weer zo zijn. Moet gezegd: Tsjechië had een lastigere route dan de Denen. Maar wat zegt dat nog in de knock-outfase?

De bondscoaches over Tsjechië – Denemarken

In de aanloop naar dit kwartfinaleduel hebben beide bondscoaches hun licht ook laten schijnen over deze wedstrijd. Hoe denken Kasper Hjulmund (Denemarken) en Jaroslav Silhavy (Tsjechië) erover?

Jaroslav Silhavy: “Een hele prestatie”

“We zijn eerst verder gekomen in een lastige poule met Engeland, Kroatië en Schotland”, zei Silhavy verder. “Dat was al een hele prestatie. En nu was Nederland favoriet, maar we wonnen wel. We hebben Georginio Wijnaldum uit de wedstrijd gespeeld en andere belangrijke spelers van hen boos gemaakt. We kregen zelfs applaus van de Nederlandse fans. Dat was heel sportief.”

“Ook kans tegen de Denen”

“Tegen Denemarken zal het een stuk lastiger worden dan tegen Nederland. Zij hebben kracht geput uit de verschrikkelijke gebeurtenis met Christian Eriksen. Als we Nederland kunnen verslaan, dan hebben we ook een kans tegen de Denen.”

Kasper Hjulmund: “Tsjechië heeft goed gepresteerd afgelopen jaren”

“Ik wil alleen maar zeggen dat iedereen die denkt dat dit een geweldig resultaat is, daar opnieuw over na moet denken. Ik had liever Nederland ontmoet. Het is duidelijk dat ze een paar uitstekende spelers hebben die stuk voor stuk een beetje beter zijn dan de Tsjechen. Maar ik denk dat Tsjechië in zijn geheel duidelijk beter is. Zij hebben de afgelopen jaren ook beter gepresteerd.”

“Tsjechië – Denemarken zullen aan elkaar gewaagd zijn”

In maart hielden de Tsjechen FIFA-nummer één België nog knap op een 1-1 gelijkspel tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd in die maand: “Dat was heel, heel sterk. Deze kwartfinale is de eerste keer dat wij een team zullen ontmoeten op EURO2020 die onze intensiteit kan evenaren. Wij hebben op die manier al veel wedstrijden gewonnen, maar omdat zij ook zo spelen zullen we (wederom) aan elkaar gewaagd zijn.”

Volg al het nieuws rondom EURO2020 en de kwartfinale vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie