Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa Conference League: Feyenoord – IF Elfsborg

Europa Conference League: Feyenoord – IF Elfsborg

Donderdagavond neemt de Conference League het stokje over van de Champions League en komt ook Feyenoord weer in actie. De Rotterdammers spelen een thuiswedstrijd tegen het Zweedse IF Elfsborg. In dat duel mikt Feyenoord op een goed resultaat voor de return van volgende week. Wordt donderdag bij Feyenoord – IF Elfsborg de basis gelegd voor deelname aan de Conference League groepsfase?

Statistieken Feyenoord – IF Elfsborg

Het zal de meeste bezoekers van Sporttribune niet verbazen dat Feyenoord – IF Elfsborg nooit eerder geprogrammeerd stond in een Europese voetbalcompetitie. Toch bestaat Elfsborg al heel lang. De club werd op 26 juni 1904 opgericht en dat zelfs vier jaar eerder dan Feyenoord. De Rotterdamse voetbalclub zag op 19 juli 1908 in een Rotterdams koffiehuis het levenslicht.

Kijkend naar de huidige vorm van Feyenoord worden er op voorhand weinig problemen verwacht tegen het onbekende IF Elfsborg. Feyenoord speel de afgelopen weken goed, scoort gemakkelijk en geeft weinig weg. De Eredivisie start tegen Willem II onderstreepte dat nog maar eens. In Tilburg wist Feyenoord met 0-4 te winnen.

Ook IF Elfsborg staat er goed op momenteel. De Zweedse formatie won afgelopen weekeinde in de eigen nationale competitie met 0-2 bij Hammerby IF en overleefde al twee voorronde in de Europa Conference League. Hierdoor mogen ze donderdag het tweeluik tegen Feyenoord starten.

Prognose Feyenoord – IF Elfsborg

De verwachting is dat Feyenoord donderdag wel even gaat winnen van de Zweedse formatie. De kwaliteit van de Rotterdamse selectie is op papier ook een stuk hoger dan die van de bezoekers. Echter mag niet vergeten worden dat Feyenoord in een eerder stadium van de Conference League ook moeite had met het – eveneens – onbekende FC Drita.

Er zal donderdag dus echt een goede basis gelegd moeten worden om in de return in Zweden niet verrast te worden en uiteindelijk met lege handen te komen staan.

Arne Slot (trainer Feyenoord): “Eerst maar eens groepsfase bereiken”

“We zijn pas net begonnen. Tegen Willem II was het goed, maar dat zegt nog niks. Tegen Elfsborg moeten we het bovendien zonder Jahanbakhsh doen, want die is niet speelgerechtigd in Europese wedstrijden. Omdat we nu twee keer in de week spelen, trainen we ook minder intensief en dat zorgt ervoor dat ik minder goed kan inschatten hoe andere spelers erop staan. De kans dat ik Frederik Aursnes ga uitproberen is groot, want hij deed het gewoon goed zondag. Hij heeft voordat hij hier kwam ook al competitiewedstrijden gespeeld voor zijn vorige club. We kunnen goed ingespeelde spelers als hem goed gebruiken tegen IF Elfsborg.”

Wanneer is Feyenoord – IF Elfsborg?

De heenwedstrijd Feyenoord – IF Elfsborg is op donderdag 19 augustus in de Rotterdamse Kuip. Het eerste fluitsignaal in het Feyenoord stadion klinkt om 20:00 uur. De tribunes zullen voor twee derde gevuld zijn met supporters.

Volg Feyenoord, de Conference League en al het andere nationale en internationale voetbalnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie