Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: Shakhtar Donetsk – Feyenoord

Europa League: Shakhtar Donetsk – Feyenoord

In de achtste finale van het UEFA Europa League toernooi speelt Feyenoord eerst een uitwedstrijd. De Rotterdammers gaan op bezoek bij Shakhtar Donetsk dat vanwege de oorlog met Rusland haar thuiswedstrijden in de Poolse hoofdstad Warschau speelt. Sporttribune.nl blikt vooruit op Shakhtar Donetsk – Feyenoord Rotterdam.

Statistieken Shakhtar Donetsk – Feyenoord

Het wordt de derde onderlinge wedstrijd voor Shakhtar en Feyenoord. De eerste twee ontmoetingen vonden in 2017 plaats. Toen in het kader van de UEFA Champions League. Ditmaal treffen ze elkaar dus in de Europa League.

Feyenoord gaat dit duel in met een 1-0 competitiezege op FC Groningen. In een roerige slotfase pakte het elftal van trainer Arne Slot op de valreep nog drie punten en een goed gevoel voor dit Europa League duel. Shakhtar tankte zelfs nog iets meer vertrouwen door haar competitieduel met 7-0 te winnen. In de Premier League van de Oekraïne was Metalist 1925 het slachtoffer. Hierdoor blaakt ook Shakhtar van het zelfvertrouwen in de aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord.

Igor Jovicevic (trainer Shakhtar Donetsk): “Dit worden zware wedstrijden waarin Feyenoord favoriet is”

“Onze tegenstander is een topteam”, vertelt de coach van Shakhtar Donetsk op de clubwebsite“Ze staan bovenaan in de competitie. Dit worden zware wedstrijden waarin de tegenstander de favoriet is, maar we blijven vechten tot de laatste snik en geloven dat we weer een wonder kunnen bewerkstelligen.”

“De favoriet wint niet altijd”

De ploeg van de Kroaat versloeg Stade Rennais na penalty’s door een eigen doelpunt in de laatste minuut. Ondanks dat hij de Rotterdammers meer kans ziet maken, blijft hij optimistisch. “De favoriet wint niet altijd. Wij moeten geloven in onze reis naar Boedapest.” Jovicevic doelt op de finale van de Europa League.

Arne Slot (trainer Feyenoord Rotterdam): “Er zaten alleen maar sterke ploegen in de koker”

Feyenoord trainer Arne Slot klaagt niet over de loting, maar weet ook dat Shakhtar een gevaarlijke klant is. “Er zaten alleen maar sterke en mooie ploegen in”, klonk het op het persmoment. “Een paar maanden geleden won Stade Rennes nog van ons en Shakhtar heeft hen uitgeschakeld, dus het zal ongetwijfeld een goede ploeg zijn. Maar volgens mij zaten er misschien wel één of twee ploegen bij die op voorhand nog een stukje sterker waren.”

Polen

Dat Shakhtar vanwege de oorlog in Oekraïne niet in eigen stadion kan voetballen maar moet uitwijken naar Polen, ziet Slot als een klein voordeeltje voor Feyenoord. “De reden waarom is natuurlijk verschrikkelijk, maar het lijkt me dat iedereen graag thuis speelt en zijn supporters achter zich heeft staan. In een ander land zal dat stadion niet helemaal vol zitten met de eigen supporters, zo lijkt me. Dat lijkt me aan de voorkant geen nadeel voor ons al de uitspelende ploeg.” 

Wanneer is Shakhtar Donetsk – Feyenoord

De heenwedstrijd in de achtste finales van het UEFA Europa League toernooi Shakhtar Donetsk – Feyenoord Rotterdam wordt gespeeld op donderdag 9 maart in Warschau (Polen). De wedstrijd begint om 21:00 uur.

Met nog 48 clubteams in de race voor de drie Europese hoofdprijzen heeft Nederland de zesde plek op de UEFA coëfficiëntenranglijst 2018-2023 binnen handbereik. Uitschakeling van twee of drie van de resterende Portugese ploegen kan definitieve duidelijkheid brengen. Feyenoord en AZ zijn voor Nederland nog in de race om punten te pakken voor de verdeling vanaf 2024.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie