Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europees voetbal: Rapid Wien – Vitesse Arnhem

Europees voetbal: Rapid Wien – Vitesse Arnhem
Poll

Gaat Vitesse zich plaatsen voor de volgende ronde van de Conference League?

79%
11%
11%

In de Europe Conference League speelt Vitesse op donderdag 17 februari een uitwedstrijd bij Rapid Wien. In dit heenduel hopen de Arnhemmers een goede basis te leggen voor de return in de Gelredome. De winnaar van het tweeluik Rapid Wien – Vitesse Arnhem plaatst zich voor de knock-outfase van de Conference League. Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Rapid Wien – Vitesse Arnhem

Rapid Wien begint aan dit tweeluik tegen Vitesse nadat het in eigen land twee nederlagen op rij moest slikken. Eerst was er de uitschakeling in het Oostenrijkse bekertoernooi. TSV Hartberg was in de cupwedstrijd met 1-2 te sterk voor Rapid. En afgelopen weekend ging het in de Oostenrijkse Bundesliga opnieuw mis. Red Bull Salzburg won met 1-2, waardoor Rapid Wien nu al sinds 20 november 2021 geen officieel thuisduel meer wist te winnen.

Vitesse heeft het ook lastig de laatste weken. De laatste zege die de Arnhemmers boekten was de bekeroverwinning op de amateurs van DVS’33 Ermelo. Vitesse won die wedstrijd met 2-0. Daarna ging het snel bergafwaarts. Er werd in de Eredivisie verloren van FC Groningen (1-3) en FC Twente (3-0). Vervolgens trakteerde Ajax de Arnhemmers in het KNVB bekertoernooi op forse nederlaag: 5-0. Afgelopen weekend deed PSV daar nog een schepje bovenop door in de competitie ook met 5-0 te winnen van Vitesse.

Rapid Wien loopt warm voor komst Vitesse

Bij Rapid zijn ze helemaal klaar voor de dubbele confrontatie met Vitesse. De ploeg uit Wenen, waar onze landgenoot Ferdy Druijf speelt, heeft zich optimaal kunnen voorbereiden op deze play-offs. De focus ligt al weken op Vitesse en dat is volgens Weense bronnen ook de reden van de mindere resultaten. Donderdag zal de ploeg er staan, zo melden bronnen rondom de club.

Vitesse trainer Thomas Letsch in crisis

Bij Vitesse is de noodklok al enkele weken aan het luiden. Vitesse trainer Thomas Letsch zit in crisis en er heerst bijna paniek in het Gelredome, omdat een uitweg nog niet gevonden is. De hoop is daarom gevestigd op de supporters. Die mogen eindelijk weer in volle glorie aanwezig zijn bij wedstrijden van Vitesse. Maar er volgt eerst nog het lastige uitduel in Wenen, alvorens er in een vol Gelredome gewerkt kan worden aan het verlengen van de Europese campagne. Letsch schreef al geschiedenis door Vitesse naar deze tussenronde te loodsen, maar nu willen ze in Arnhem meer. En dat geloof is er, ondanks de matige resultaten, nog steeds bij Vitesse.

Wanneer is Rapid Wien – Vitesse Arnhem

De Conference League play-off heenwedstrijd Rapid Wien – Vitesse is op donderdag 17 februari en wordt gespeeld in het Allianz Stadion te Wenen. Beide ploegen beginnen om 18:45 uur aan hun allereerste onderlinge duel ooit. Volg al het voetbalnieuws rondom de Conference League, Rapid Wien en Vitesse Arnhem vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie