Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Excelsior – FC Twente

Eredivisie: Excelsior – FC Twente

In de Nederlandse Eredivisie gaat nummer vijf FC Twente zaterdagavond op bezoek bij Excelsior Rotterdam. Kunnen de Tukkers drie punten pakken in de havenstad en zo contact houden met de top-4? Of blijven de punten op Woudestein doordat Excelsior er met de winst vandoor gaat? Sporttribune.nl blikt vooruit op Excelsior – FC Twente!

Statistieken Excelsior – FC Twente

FC Twente is gezien de historische Head 2 Head statistieken de meest logische winnaar als er zaterdag in Kralingen wordt afgetrapt. In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen won de club uit Enschede echter slechts één keer.

Excelsior pakte twee overwinning (in Rotterdam én in Enschede) en hield Twente ook eenmaal op een gelijkspel. De enige zege van Twente werd dit seizoen geboekt in de Grolsch Veste. Op 31 augustus vorig jaar werd het 3-0 voor de Tukkers.

Marinus Dijkhuizen: “We willen ons handhaven in de Eredivisie”

Voor de interlandbreak wist Excelsior Rotterdam te winnen van SC Cambuur. Die zege 4-1 was hard  nodig om uit de gevarenzone te blijven. Zeker nu de wedstrijd tegen FC Twente op het programma staat, vindt trainer Martinus Dijkhuizen. “We leven nog! De drie punten tegen SC Cambuur hadden we hard nodig. Nu treffen we FC Twente, maar we willen ons handhaven in de Eredivisie”, zegt trainer Dijkhuizen.

“Zal een strijd worden”

Volgende week speelt Excelsior uit bij PSV in Eindhoven en er zal ook nog tegen koploper Feyenoord gespeeld moeten worden. Het gaat dan ook moeilijk worden, voorspelt Dijkhuizen. “Niet degraderen is altijd een topprestatie hier. Zaterdag komt FC Twente tegen ons spelen. Dat zal weer een strijd worden, maar we geven niet op”, zegt de trainer van Excelsior.

Ron Jans: “Een club als Twente moet winnen van Excelsior”

Met nog acht speelronden te gaan, is FC Twente-trainer al aan het rekenen gegaan. “Als we bij de eerste vier willen eindigen, moeten we bijna alle wedstrijden winnen dus ook zaterdag van Excelsior. Wij hebben punten laten liggen, de anderen waren niet altijd overtuigend, maar winnen hun wedstrijden wel. Het gat is best groot. Als wij zaterdag niet winnen, wordt plek vier wel heel lastig, maar zeg nooit nooit”, zegt de trainer van de Tukkers.

“Bewijzen dat we boven de subtop staan”

De concurrentie is moordend, maar volgens trainer Jans verdient zijn team een plek in de top vijf van de Eredivisie. “We moeten elke week bevestigen dat we vanuit een hele groep middenmoters in de Eredivisie twee seizoenen geleden, definitief de stap hebben gemaakt naar dat stapje net boven de subtop. En dat moet je elke wedstrijd tegen ploegen die onder je staan weer bewijzen. We hebben de eerste stap om een serie neer te zetten gezet. Nu is het zaak die tegen Excelsior een vervolg te geven”, zo besluit trainer Jans de bespiegelingen vooraf.

Wanneer is Excelsior – FC Twente

De Eredivisie wedstrijd Excelsior – FC Twente uit speelronde 27 wordt op zaterdag 1 april gespeeld op Woudestein in Rotterdam. Het duel begint om 18:45 uur. Scheidsrechter is Martin Perez.

Bij Excelsior ontbreken waarschijnlijk Awoudja, Besuijen, Fein (allen vanwege spierblessures) en Donker (knieblessure). Bij FC Twente staan Hilgers, Kjolo en Ugalde voor langere tijd aan de kant met blessures. Wout Brama en Sadilek zijn twijfelgevallen voor het treffen met Excelsior.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie