Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Excelsior Rotterdam – PSV Eindhoven in Eredivisie speelronde vier

Excelsior Rotterdam – PSV Eindhoven in Eredivisie speelronde vier

PSV miste afgelopen woensdag op een haar na de groepsfase in de Champions League door thuis met 0-1 te verliezen van Rangers FC. De uitschakeling was een enorme domper zowel sportief als financieel. Zondagmiddag is het echter weer business as usual als PSV op bezoek gaat bij Excelsior. Sporttribune blikt vooruit op Excelsior Rotterdam – PSV Eindhoven.

Statistieken Excelsior Rotterdam – PSV Eindhoven

De wedstrijden tussen de Rotterdammers en de Eindhovenaren verlopen in de regel behoorlijk eenzijdig. PSV is in de meeste gevallen de bovenliggende partij. De laatste keer dat Excelsior in eigen huis een vuist kon maken tegen PSV was in 2007. Het werd toen 0-0. In Eindhoven pakte Excelsior overigens in 2015 ook nog een puntje: 1-1, maar alle andere onderlinge confrontaties waren een prooi voor PSV.

In de afgelopen jaren was Excelsior geen Eredivisieclub waardoor de laatste ontmoeting alweer dateert van 2019. Toen eindigde Excelsior – PSV in 0-2.

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “Een harde les, maar de knop moet om”

Aan trainer Ruud van Nistelrooij de zware taak om PSV weer op de rails te krijgen na de nederlaag tegen Rangers FC. De nieuwe hoofdcoach hakte nog niet eerder met dit bijltje, maar denkt dat zijn ploeg op tijd weer klaar zal zijn voor Excelsior: “De klap is hard aangekomen, maar de knop moet om. De Europa League is dit seizoen ons podium en Excelsior is de eerstvolgende opdracht. Dat is ook weer heel belangrijk, want we willen in de competitie strijden voor de landstitel. Het verlies tegen Rangers FC is een harde les.”

Cody Gakpo

Door het missen van de Champions League lijkt Cody Gakpo op weg naar de uitgang bij PSV, maar omdat Gakpo zich niet positief liet opmerken tegen de Rangers is de interesse van Manchester United bekoeld. Van Nistelrooij: “Zolang ik niets hoor is Gakpo PSV’er. En als dat niet meer is, dan hoor ik dat vanzelf. Op dit moment hou ik in de voorbereiding op Excelsior gewoon rekening met het meespelen van Cody.”

Wanneer is Excelsior Rotterdam – PSV Eindhoven

De Eredivisie wedstrijd Excelsior – PSV wordt op zondag 29 augustus gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion te Rotterdam Kralingen. De aftrap zal om 14:30 uur worden verricht. Twee uur later zal bekend zijn wie de winnaar is geworden van dit onderlinge duel in de Nederlandse voetbalcompetitie.

Volg alles over de Eredivisie, Excelsior en PSV Eindhoven vanaf de eerste rang via het online nieuwsplatform Sporttribune.nl en lees elke dag nieuwtjes over de Nederlandse sport

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie