Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

FA Cup finale 2021: Leicester City versus Chelsea

FA Cup finale 2021: Leicester City versus Chelsea

Komende zondag spelen Leicester City en Chelsea de FA Cup finale 2021. Voor Leicester City is dit de laatste kans op een hoofdprijs dit seizoen. Voor Chelsea zal het wellicht als een opwarmertje voelen voor de ‘echte finale’. De Londense formatie speelt immers op 29 mei ook nog de Champions League finale. De FA Cup is echter – zeker in Engeland – geen troostprijs, maar een zeer gewilde cup. Chelsea zal dus net als Leicester maar wat graag deze prijs aan de prijzenkast toevoegen.

Brendan Rodgers (trainer Leicester City): “Kans om geschiedenis te schrijven in de FA Cup finale 2021”

Leicester City stond 52 jaar geleden voor het laatst in de FA Cup finale en daarmee is volgens trainer Brendan Rodgers alles gezegd: “We hebben de kans om geschiedenis te schrijven”, zegt hij tegen Sky Sports. “Het is een moeilijke wedstrijd, maar daar gaat deze wedstrijd over, het creëren van een herinnering. Sinds ik in Leicester ben, ben ik me ervan bewust geworden hoe belangrijk deze beker is voor de supporters. Toen we hier aankwamen, was dat de ambitie. We zeiden dat we competitief wilden zijn. Vanuit voetbalperspectief wilden we kunnen concurreren en dat hebben we kunnen doen. Nu hebben we een trofee om echt voor te gaan.”

“Chelsea is een topteam”

Gemakkelijk wordt het niet, beseft ook Rodgers: “Chelsea is een topteam. Dat zie je aan het niveau en breedte van hun selectie zien. We gaan de wedstrijd in met het besef dat het erg moeilijk wordt, maar zeker niet onmogelijk.”

FA Cup finale 2021 tegen ‘oude liefde’

Rodgers was in het verleden assistent-coach bij Chelsea. Dat hij met Leicester City uitgerekend tegen zijn oude club voor een hoofdprijs kan spelen, maakt deze FA Cup finale voor hem extra speciaal: “Chelsea was een geweldige club voor mij en ze hebben me veel gegeven, maar nu ben ik in dienst van Leicester en zou het een grote eer zijn als ik met deze club de FA Cup mag winnen.”

Thomas Tuchel (trainer Chelsea): “Blij en trots op finaleplaats FA Cup”

Bij Chelsea draait niet alles om zondag, daar staat vooral zaterdag 29 mei met rood omcirkeld in de agenda. Zo ook bij trainer Thomas Tuchel. Hij was uiteraard wel in de wolken met het bereiken van de FA Cup finale, vooral omdat dit gebeurde door met 1-0 van Manchester City te winnen. De FA Cup finale 2021 staat echter sinds het behalen van de UEFA Champions League volledig in de schaduw van die wedstrijd: “Natuurlijk ben ik blij en trots op het bereiken van de FA Cup finale 2021”, zo vertelt Tuchel in de Engelse media.

“FA Cup finale moet voor goed gevoel zorgen”

Tuchel hoopt vooral op een goede opsteker richting de Champions League finale, want winst in de FA Cup finale betekent dat het vertrouwen bij zijn spelers alleen maar groeit: “Het winnen van de halve eindstrijd was een hele sterke prestatie. We hebben tegen City een hoog niveau laten zien. Ik hoop dat ook in de FA Cup finale te zien, zodat we met een goed gevoel naar de Champions League finale kunnen gaan”, aldus Tuchel die in de FA Cup finale waarschijnlijk wél een basisplaats voor Hakim Ziyech heeft gereserveerd. De Nederlandse Marokkaan is geen vaste waarde in de basis-elf van Chelsea en hoeft in principe ook niet te rekenen op een basisplaats in de Champions League finale.

De FA Cup finale 2021 is op zaterdag 15 mei en begint om 18:15 uur. De decor voor deze Engelse bekerfinale is zoals elk jaar het legendarisch Wembley Stadium.

Volg al het voetbalnieuws over Leicester City, Chelsea en de FA Cup via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie