Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

FA Cup finale: Manchester City – Manchester United

FA Cup finale: Manchester City – Manchester United

In Engeland wordt zaterdag de FA Cup finale 2023 gespeeld. Het duel gaat tussen de twee topclubs uit Manchester: City en United. Beide ploegen wisten die seizoen al een prijs te pakken. City werd kampioen en United wist onder leiding van trainer Erik ten Hag de EFL Cup te winnen. Wie pakt de derde prijs van het Engelse Premier League seizoen? Sporttribune.nl blikt vooruit op Manchester City – Manchester United.

Statistieken Manchester City – Manchester United

De stadsderby’s tussen beide clubs uit Manchester zijn altijd speciaal, maar ditmaal zal de derby plaatsvinden in Londen. En dat maakt het natuurlijk extra speciaal. Bovendien zal de FA Cup finale 2023 worden gespeeld op het heilige gras van Wembley waardoor het geheel nog bijzonderder wordt.

Of de spelers en staf daar ook zo mee bezig zijn, is de vraag. Wel zijn zowel Erik ten Hag (United) als Josep Guardiola (City) al de hele week in de Engelse media het vuurtje richting zaterdag flink aan te opstoken. Dat belooft dus vuurwerk (figuurlijk dan) op te gaan leveren waarbij Ten Hag dus kans maakt op zijn tweede prijs als hoofdtrainer van United!

Josep Guardiola: “Prachtig dat we in de FA Cup finale staan”

Manchester City trainer Josep Guardiola nam in 2016 het roer over bij Manchester City en wist de beker in 2019 voor het eerst te veroveren. Aanstaande zaterdag krijgt de Spaanse trainer weer een kans die de coach graag grijpt. “Het is prachtig om in de finale van de FA Cup te staan. We willen heel graag die Engelse beker winnen en dat zal extra mooi zijn tegen Manchester United”, zegt trainer Guardiola.

“Spelers moeten rusten voor United”

Bij Manchester City zijn wat spelers die last hebben van (lichte) blessuren en daar maakt trainer Guardiola zich zorgen om. “Ik weet niet of zij komend weekend fit genoeg zullen zijn voor Wembley. Ik hoop natuurlijk van wel. Wat jongens zijn na een lang seizoen uitgeput. Ze moesten rusten om met de juiste energie aan te kunnen treden tegen United”, aldus de trainer van de Nederlandse centrale verdediger Nathan Aké.

Nathan Aké: “Focus ligt op mezelf”

Nathan Aké zelf hoopt vooral zaterdag de finale van de FA Cup te mogen spelen, maar de verdediger weet dat er meer spelers beschikbaar zijn voor trainer Guardiola al maakt Aké zich daar niet druk om. “Voor mij ligt de focus op mezelf, om ervoor te zorgen dat ik 100 procent fit en beschikbaar ben voor de manager. Het is dan aan hem om de beslissing te nemen. Wat hij ook doet, het is goed voor het team en het enige waar we nu als spelers aan denken, is gewoon de titels winnen. Deze FA Cup en ook het kampioenschap dat we onlangs mochten vieren. Dat gevoel is en blijft fantastisch.”

Erik ten Hag: “We moeten elke wedstrijd winnen”

Ook Manchester United-trainer Erik ten Hag weet wat het belang van de club is om de FA Cup te winnen. “Het gaat om de cultuur. Die cultuur moet door iedereen binnen de club begrepen worden. Vooral de spelers. We moeten elke wedstrijd winnen. We nemen elke wedstrijd serieus, ook deze beker. We willen hem winnen”, zegt de ex-trainer van Ajax die eerder dit seizoen de EFL Cup al wist te winnen.

“Antony is waarschijnlijk beschikbaar”

Ook trainer Ten Hag hoopt al zijn spelers paraat te krijgen voor de finale in Wembley. Zo verliet ex-Ajacied Antony vorige week per brancard het veld tijdens de thuiswedstrijd tegen Chelsea (4-1). De 23-jarige rechtsbuiten heeft een enkelblessure, maar het schijnt niet zo ernstig te zijn als dat eerst werd verwacht. “We hebben allemaal gezien hoe hij uitviel, maar het lijkt mee te vallen. Waarschijnlijk is hij beschikbaar voor de bekerfinale aanstaande zaterdag”, aldus trainer Ten Hag.

Wout Weghorst: “Ik ben iemand die graag wil spelen”

Wout Weghorst wordt gelinkt aan de terugkeer in de Nederlandse Eredivisie. De Nederlandse aanvaller hoopt bij Manchester United te mogen blijven en wil nu alleen bezig zijn met de finale van de FA Cup. “Ik ben iemand die graag wil spelen. Dus als je minder in actie komt, realiseer je je wat je mist. Als de club me wil houden, moet ik weten welke rol er voor mij is weggelegd, maar dat gaan we deze zomer zien”, zo besluit de aanvaller die op huurbasis uitkomt voor United.

Wanneer is de FA Cup finale 2023: Manchester City – Manchester United

De finale van de FA Cup 2023 tussen Manchester City en Manchester United zal op zaterdag 3 juni worden gespeeld op het historische gras van Wembley. Wie houdt het hoofd koel op Wembley Stadium en mag na afloop met de trofee omhoog staan juichen?

Worden het de Nederlanders van United? Waar Tyrell Malacia, Wout Weghorst, Donny van der Beek en natuurlijk Ten Hag voor uitkomen. Of wordt het Nathan Aké die met City na de landstitel ook deze bekerwinst mag gaan vieren? Volg deze allereerst Manchester Derby in een FA Cup finale vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie